Diyarbakır Şube Başkanlığına Yeniden Cantürk Seçildi

Diyarbakır Şube Başkanlığına Yeniden Cantürk Seçildi

Diyarbakır Şubemizin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanlığına yeniden Zülkif Cantür seçildi.

Diyarbakır’da bir otelde gerçekleşen Şube Olağan Genel Kuruluna Genel Başkanımız Hasan Öztürk, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Türk-İş Diyarbakır 7. Bölge Temsilciliği Bahri Zülküf Karakoç, sendikamızın çevre illerde bulunan şube ve il başkanları, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.

Şube Olağan Genel Kurulu yeterlilik şartlarının tamamlandığı seçimde Türk-İş Diyarbakır 7. Bölge Temsilciliği Bahri Zülküf Karakoç ve diğer prtokol üyeleri bir selamlama konuşması yaparak seçimin Diyarbakır Şubeye ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına hayırlı olması temennisinde bulundular.

Sendikamızın tarihsel geçmişi ve onursal duruşu hakkında detaylı bilgi veren Genel Başkanımız Hasan Öztürk, Türk-İş’in ve Sağlık-İş’in ülkenin çimentosu olduğuna vurgu yaptı.

Sağlık-İş olarak her zaman işçinin ve işçinin akıttığı alın terinden yana olduklarını belirten Öztürk, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir zaman tutamayacakları sözü vermediklerini ve üyeleri kandırmadıklarını söyledi.

Sağlık ve Sosyal hizmet kolunda bazı sendikaların işçileri aldattığına dikkat çeken Öztürk, “Sağlık-İş olarak biz hiçbir zaman işçiyi aldatma yoluna gitmedik, arkamıza iktidarları değil, işçileri aldık. İşçiyi üye yapıp kenara çekilmedik. Onlardan gelen aidatları alıp kenarda sefa sürmedik. 60 yıllık sendikal tarihimizde emeğin, ekmeğin ve alın terinin savunuculuğunu yaptık” diye konuştu.

Diyarbakır Şube Başkanı Zülkif Cantürk ise yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenen ve destek sağlayan bütün delegelere teşekkür ederek, güvenlerini boşa çıkarmayacağını söyledi. Diyarbakır Şube olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonara da işçinin ve emekçinin yanında olacağını söyledi.

Fotoğraflar