SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI GEREKTİĞİ GİBİ VERMEYEN DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ KINIYORUZ

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI GEREKTİĞİ GİBİ VERMEYEN DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ KINIYORUZ

Sağlık emekçilerine toplu iş sözleşmesinden doğan haklarını sözleşmeden doğan koşulların gerektiği gibi vermeyen ve toplu iş sözleşmesine uymayan Dicle Üniversitesi Rektörlüğünü kınıyoruz.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak Dicle Üniversitesi Rektörlüğü adına TÜHİS ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesine uymayan Üniversite Rektörlüğünü yaptığımız basın açıklamasıyla kınadık.

Diyarbakır Şube Başkanımız Zülküf Cantürk, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çok sayıda Dicle Üniversitesi Hastanesinde çalışan üyemiz, Hastane önünde toplanarak haklarının verilmesini için basın açıklaması yaptılar.

Grup adına konuşan Diyar Bakır Şube Başkanımız Zülküf Cantürk, yapılan haksızlığın bir an önce giderilmesini, pandeminin kahramanları sağlık emekçilerinin daha fazla mağdur edilmemişi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Sendikamız Türkiye Sağlık-İş ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün üyesi bulunduğu TÜHİS ile toplu iş sözleşmemizi yakın zamanda imzaladık. Sözleşmenin imza tarihi ile yürürlük tarihi arasında oluşan farklar toplu iş sözleşmemizde geciktirilmeden ödenecektir denilmesine rağmen Dicle Üniversitesi Rektörlüğü farkları 7-8 taksitte ödeme kararı aldığını duyurdu.

Pandemi sürecinde ağır koşullar altında canı pahasına çalışan sağlık emekçilerinin haklarına görmezden gelen işverenin bu tutumu kabul edilemez. Toplu iş sözleşmeleri işverenlerin keyfi uygulamalarını ortadan kaldırmak için tarafların hür iradeleriyle imzaladıkları sözleşmelerdir. İmza atılmış bir sözleşmenin gereklilikleri “ben böyle istiyorum” denilerek değiştirilemez. Emekçi kardeşlerimizin aylardır bekledikleri bu farklar geciktirilmeden ödenmek zorundadır. Bu davranışlar devletimizi sağlık işçisinin haklarını ödemekten aciz konumuna koymaktır.

Son 2 yıldır olağanüstü koşullarda çalışan sağlık emekçileri yıllık izinlerini kullanmayarak, insanüstü bir gayretle yoğun mesailer yaparak yeterince bedel ödemiştir. Şimdi ise hakları olan ödemelerin lütuf gibi göstererek taksitlendirilmesi sağlık emekçilerine hakarettir.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak bu yanlış uygulamadan dönülmesi için var gücümüzle çalışacağız. İşverene ve üyesi bulunduğu TÜHİS’e açık çağrımızdır: bu hukuksuzluğu bir an önce durdurun emekçi kardeşlerimizin haklarını en kısa zamanda ödeyin!

Sendikamız olarak ısrarlı takibimizi yapıyoruz.

Eğilmeyeceğiz, Ezilmeyeceğiz,

Haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz…”

Açıklamanın ardından Şube Başkanımız Zülküf Cantürk, Şube Yönetim Kurulu ve üyelerimiz, üniversite yönetimine seslerini duyurmak için alkışlayarak dağıldılar.