SENDİKAMIZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE İŞÇİLER ADINA BÜYÜK KAZANIMA İMZA ATTI

SENDİKAMIZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE İŞÇİLER ADINA BÜYÜK KAZANIMA İMZA ATTI

Genel Başkanımız Hakan Toy’un, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban’ın ve Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı’ın girişimleri sonucu Üniversitede iş kolumuzda bulunan işçilerin maaşları 4.100 TL’ ye çekildi. Ayrıca üniversite hastanelerinde bulunan bütün üyelerimizin ücret ve sosyal haklarına % 12 zam yapılması kararı alındı.

Sendikamız ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında uygulanan İşyeri İşletme Toplu İş Sözleşmesinin ikinci 6 ay zammının uygulanmasında 2021-2022 yıllarını kapsayan Kamu Çerçeve Protokolünden gelen zamlarında göz ününde bulundurulması hususunda Genel Başkanımız Hakan Toy ve beraberindeki heyet Üniversitenin Rektörlük temsilcileriyle bir araya geldiler.

Yapılan görüşmede 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren aylık bürüt çıplak ücreti 4.100 TL’ nin altında olan işçilerimizin maaşları 4.100 TL’ ye çekildi. Ayrıca üniversite hastanelerinde bulunan bütün üyelerimizin ücret ve sosyal haklarına % 12 zam yapılması kararı alındı.

Yapılan iyileştirmelerin bütün üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkanımız Hakan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman işçinin yanında olduklarını vurgulayarak, enflasyon rakamlarının her geçen gün arttığı bu süreçte işçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

BAŞKANLARIMIZ, REKTÖR NÜKHET HOTAR’A TEŞEKKÜR ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, ve Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı makamında ziyaret ederek, işçiler için yapılan iyileştirmeden dolayı teşekkür ettiler.

İşçiler için duyduğu mutluluğu dile getiren Genel Başkanımız Hakan Toy, işçileri enflasyona karşı ezdirmedikleri ve ekonomik buhrana karşı yalnız bırakmadıkları için Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar’ a işçilerin her biri adına teşekkür ettiğini söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı Genel Başkanımız Hakan Toy’a ve beraberindeki heyete teşekkür eden Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitede işçisiyle memuruyla hep birlikte bir aile olduklarını belirterek, bu aileden hiç kimsenin üzülmesine gönlünün razı olmayacağını söyledi.