BAŞKANLARIMIZ, FIRAT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER

BAŞKANLARIMIZ, FIRAT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Elazığ Şube Başkanımız Fırat Kaya ve Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iş kolumuzda çalışan işçiler ile bir araya gelerek, çalışma hayatıyla ilgili konularda bilgilendirmelerde bulundular.

Hastanenin toplantı salonunda gerçekleşen programda Başkanlarımız, gıdaya ve yaşam malzemelerine gelen zamlar ve artan enflasyon rakamlarına karşı işçinin yokluğa mahkum edildiğini hatırlatarak, işçinin maaşlarına da zam yapılması gerektiğini vurguladılar.

İşçinin maaşından kesilen vergiye de değinen Başkanlarımız, işçinin yetkililerden vergide adalet beklentisi olduğunu hatırlattılar.

Kamu Çerçeve Protokolü ve Kamu Çerçeve Protokolünden doğan haklarla ilgili bilgi veren Başkanlarımız, yaklaşan asgari ücret görüşmeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, zorunlu emekliliğin kaldırılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Başkanlarımız, diğer kamu çalışanları gibi üniversite hastanelerinde çalışan işçilerinde maaşlarının genel bütçeden alması gerektiğinin altını çizdiler.

Sendikamızın çalışmaları ve yürüttüğü mücadeleler hakkında bilgi veren Başkanlarımız, toplantıya katılan işçilerimizin sorularını da yanıtladılar.

Fotoğraflar