GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ADEM SARIÇOBAN İZMİR’DE GECE ZAMLARININ ÖDENMESİ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ADEM SARIÇOBAN İZMİR’DE GECE ZAMLARININ ÖDENMESİ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ile birlikte İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gece zamlarının ödenmesi ve vergide adaletin sağlanması için basın açıklaması yaptılar.

Hastane önünde toplanan kalabalık grup adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, “Pandemi sürecinde işçiler olarak zor süreçten geçiyoruz. Canlarını kaybeden sağlık çalışanlarını saygıyla rahmetle anıyorum. Pandemide bizi ayıranlar bu gün bizi ücret adaletsizliği yaparakta ayırıyorlar. Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık ayında alamıyoruz. Bu gün burada hem vergi adaletsizliğine dur demek için, hem de ödenmeyen gece zamlarımızı talep etmek için buradayız.” dedi.

Her gün her şeye zam geldiğini hatırlatan Genel Başkan Yardımcımız Sarıçoban, “Sağlık işçileri olarak önemli sorunlar yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika bir TİS yaptı. Sözleşme altına alınan 23. Maddede bulunan gece zammı şuanda uygulanmıyor. Pandemi koşullarında çalışan işçiler hem zam oranlarıyla hem de vergiyle hem de uygulanmayan bir TİS ile mağdur ediliyorlar. Bizler vergi sisteminin düzelmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Vergi sistemi sabitlensin çağrısında bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sarıçoban, “Temel gıdaya gelen zamlar geri çekilsin. KDV sıfırlansın istiyoruz. Sağlık Bakanlığında uygulanmayan gece zamları bir an önce yatırılsın. Teknik personel sarfları ödensin istiyoruz. Bunlar ödenmediği taktirde, gece zamları uygulanmadığı taktirde Türkiye’nin 81 ilende eylem yapmaya devam edeceğiz. Buradan çağrımız hem Sağlık Bakanlığı’na, hem de sözleşmeyi yapıp uygulatmayan sözde yetkili sendikaya çağrıda bulunuyoruz. Bu sözleşme uygulanmazsa Türkiye’nin 81 ilinde sizi rahat bırakmayacağız. Gece gündüz haykırmaya devam edeceğiz. Pandeminin kahramanlarını balkonlardan alkışladınız şimdi unuttunuz. Hakları ödenmez dediniz gerçekten de ödemediniz. Biz bunları kabul etmiyoruz sağlık emekçilerinin hakları bir an önce ödenmelidir.” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARIMIZ, ACİL SERVİS ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİNLEDİLER

Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, basın açıklamasının ardından hastanenin acil servisinde çalışan işçiler ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediler. İşçilerin sorularını da cevaplayan Başkanlarımız, TÜRK-İş’in ve Sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

BAŞKANLARIMIZ, TEMSİLCİLİK ODAMIZI ZİYARET ETTİLER

İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Temsilcilik odasını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, burada da üyelerimiz ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundular.

Fotoğraflar