ÇALIŞMALARIMIZI SAHİPLENENLERİ AKLISELİM VE HAKKANİYETLİ DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

ÇALIŞMALARIMIZI SAHİPLENENLERİ AKLISELİM VE HAKKANİYETLİ DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

Genel Başkanımız Hakan Toy, 25.11.2021 Perşembe günü TÜRK-İŞ’in düzenlediği “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve Pandemi Döneminde Çalışma Hayatında Kadın” programında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile konuşmuş ve kamu çerçeve dışında olan üniversite hastaneleri ve tüm kamu kurumlarının, Kamu çerçeve protokolüne dahil edilmesi için kurumlara talimat yazılmasını talep etmiştir.

Genel Başkanımızın Hakan Toy’un talebi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ise gereğini yapacağını iletmiş olup, konu ile ilgili bilgi notu istemiştir. Bakanın talebi üzerine Genel Başkanımız Hakan Toy, 29.11.2021 Pazartesi günü bilgi notunu Bakanımız Vedat Bilgin’e iletilmiştir.

Sendikamızın ve Genel Başkanımızın Hakan Toy’un bu mücadelesini ne yazık ki bazı sendika ve konfederasyonlar kendileri halletmiş gibi sahada lanse etmekteler. Bunca belgenin ve fotoğraflarının olduğu bir çalışmayı sahiplenmenin açıkçası akıl tutulması olarak görüyoruz.

İşçinin kalesi TÜRK-İŞ, emeğin ve ekmeğin savunucusu Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman işçinin emekçinin taleplerine çözümler üretiyoruz. Bu ürettiğimiz çareleri de reklam olsun diye değil, işçi hak ettiği huzura kavuşsun diye yapıyoruz. Böyle bir çalışmayı yalanlarla çarpıtarak sahiplenenleri de aklıselim ve hakkaniyetli davranmaya davet ediyoruz.

Fotoğraflar