KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ DIŞINDA KALAN İŞÇİLERE MÜJDE…

KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ DIŞINDA KALAN İŞÇİLERE MÜJDE…

Genel Başkanımız Hakan Toy,  güncel konuları görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ile makamında bir araya geldiler.

Ziyarette Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü uygulanmayan üniversitelerde ve kamu işyerlerinde 2021-2022 yılı Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü’nün uygulanması gerektiğine dair bakanlık tarafından kısa zamanda uygulama genelgesi veya uygulama yazısı yayınlanması yönünde görüş birliğine varılmıştır.

Kamu Çerçeve Protokolü Dışında Kalan Tüm İşçilere Hayırlı Olsun…

Genel Başkanımız Hakan Toy’un Sağlık ve Sosyal Hizmetler çalışanlarının taleplerini gündeme getirdiği toplantıda;

Bir çok işyerinde halen uygulanmakta olan toplu iş sözleşmelerimizi ve yeni imzalanacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmesini ilgilendiren, yürürlük ve zam dilim dönemlerinin farklılığı nedeni ile enflasyon farkı kayıpları, kurumlar arası ücret farklılıklarının oluşacak olması ve bazı işyerlerinde kamu işçilerinin bir süre asgari ücret seviyesinde kalacakları dile getirilmiş, çözüm önerilerimiz Genel Başkanımız Hakan Toy tarafından sunulmuştur.

Ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Hakan Toy, şunları dile getirdi:

Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü dışında kalan tüm işyerimizdeki sorun bakanlık genelgesi veya uygulama yazısı ile çözülecektir. Katkılarından dolayı Türk-iş Başkanımıza,  Değerli Bakanımıza ve bize inan tüm işçilerimize teşekkür ederiz.

“Kurumlar arası ücret farklılıklarının giderilmesi için Türk-İş’imiz ve Sendikamız Bakanlık bünyesinde çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacaktır..

Kurumlar arası ücret adaletinin sağlanması ve gelişen piyasa şartlarına göre Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolünün güncellenmesi için gerekli mücadeleyi Türk-İş’imiz öncülüğünde devam edeceğiz.

Misafirperverliğinden dolayı Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin’e ve katkılarından dolayı Türk-İş Başkanımız Sayın Ergün Atalay’a teşekkür ederim.

Türkiye’de Türk-İş Var!

Yaşasın Haklı Mücadelemiz!

Yaşasın Tüm Emekçilerimiz!”

Fotoğraflar