TEŞKİLATIMIZA VE KAMUOYUNA DUYURU

TEŞKİLATIMIZA VE KAMUOYUNA DUYURU

TEŞKİLATIMIZA VE KAMUOYUNA DUYURU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında malum sendika tarafından alınan grev kararının yasal uygulama aşamaları ile ilgili doğru detayları siz çalışanlarımızla paylaşmak istiyoruz.

ASHB’de mevcut çalışanların yaklaşık 7.000’i sendikamızın üyesidir. Üyelerimizi bu süreçte malum çevrelerin grev sonrası hak kaybı endişesi içine sokma çabalarına girmeleri algı ile üye devşirme gayretinden başka bir şey değildir.

Değerli Emekçilerimiz;

Grev sonrası sözleşmeden taraf sendikaya üyeler ve dayanışma dilekçesi ile yararlananlar(üyelerimiz) ayrımsız sözleşmeden nasıl yararlanacağı kanunlarla belirlenmiştir.

- İş yerlerinde yapılacak oylama sonunda “GREVE EVET” çıkması sonrası grevin başlaması durumunda 6356 Sayılı Kanunun 65. Maddesine göre zorunlu çalışması gereken birimler dışındaki tüm çalışanlar gibi dayanışma dilekçesi ile sözleşmeden yararlanmaya devam eden bizim üyelerimiz de greve katıldığı sürece sözleşmeden yararlanma ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaklardır.

Grev olması durumunda kanunen ASHB’ de çalışan güvenlik personelleri ve tüm personeller grev kapsamında olup greve katılacaklardır.

- Ancak greve kendi isteği ile katılmayan işçiler(Grev Kırıcılar) grev sonrası imzalanacak sözleşmeden yararlanmaları için sözleşmeye madde koyulması gerekmektedir.

Grev sürecinin her aşamasında üyelerimize ve tüm çalışanlarımıza bilgi vermeye devam edeceğiz.

Grev uygulama aşamalarını içeren “grev şeması” sizler ile paylaşılacaktır.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak;

GREVE EVET DİYOR, TAM KATILIMA DAVET EDİYORUZ.

                                                                                                                                       HAKAN TOY

                                                                                                                                  GENEL BAŞKAN