ÇOMÜ'DEKİ ÜYELERİMİZİN ALIN TERİ VE EMEĞİ İÇİN MEYDANLARDAYDIK

ÇOMÜ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçilerinin alınteri ve emeğine sahip çıkmak; Kamu Çerçeve Protokolünden doğan hakların uygulanması için Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban ve Süleyman Turgut’un katılımlarıyla hastanenin poliklinikleri önünde basın açıklaması yaptık.

Açıklamaya İstanbul Şube Başkanımız Nedime Mutlu Yıldırım, Bursa Şube Başkanımız Selçuk Kar, TÜRK-İŞ Çanakkale Temsilcisi Osman Akkurt, Çanakkale İl Başkanımız Seçkin Yörük, TÜRK-İŞ’e sendikaların temsilcileri ve çok sayıda üyemiz katıldılar.

Grup adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, yaşanan hayat pahalılığına karşı ve işçilerin maaşlarının sabit kaldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“ÇOMÜ ile hastane sağlık çalışanları arasında gerekli imzalar atılmaması durumunda ramazan bayramı süresince ÇOMÜ hastanesi önünde eylem yapmaya devam edeceğiz. Kamu Çerçeve Protokolü imzalandığında bize kamuda Sağlık Çalışanlarının maaşlarının 4000 TL’nin altında olmayacaktı. Bunu durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ da bu açıklamayı yapmıştı. Ben şimdi buradan  ÇOMÜ rektörü Profesör Doktor Sedat Murat’ a soruyorum “Çanakkale’de çalışan sağlık çalışanları kamu işçisi değil midir? Eğer kamu işçisi ise Kamu Çerçeve Protokolü neden uygulanmıyor. Biz sendika olarak bu süreçte Genel Başkanımız ile beraber çalışmalar yaptık. Son aşamada bir genelge yayımlandı ve bu genelgede Kamu Çerçeve Protokolü dışında olan tüm iş yerlerinin Kamu Çerçeve Protokolüne dahil olacak dendi ve buna üniversitelerde dahildi. Buradan tekrar soruyorum. Bu yayımlanan genelde de üniversiteler dahil edildi ise  burasıda üniversite hastanesi ise bu emekçi kardeşlerim neden Kamu Çerçeve Protokolüne dahil olmuyorlar. Sağlık emekçisi arkadaşlarımız bu hastanede Pandemi süresince gece gündüz çalıştılar. Bu süreçte Pandemi yardımı alamadılar. Pandeminin en ağır ve yoğun koşullarında %2’ye reva görüldüler. Şu an diyoruz ki insanca yaşam için sağlık çalışanlarımızın ücretlerini K.Ç.P.’ye eşitleyelim. Maalesef ÇOMÜ Rektörümüz kulakları tıkalı, gözleri görmüyor. Buradan çağrı yapıyoruz. Eğer K.Ç.P. uygulanmaz ise biz burada, işçimizin hakkını alana kadar Ramazan Bayramında da buradan ayrılmayacağız”

Açıklamanın sonunda üyelerimiz slogan atarak dağıldılar.

Fotoğraflar