KOCAELİ ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULUNDA DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

KOCAELİ ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULUNDA DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

Kocaeli Şubemizin Olağan Genel Kurulu birlik ve beraberlik içinde gerçekleşti. Demokrasi şöleninin yaşandığı seçimde Meral Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri bayrağı devraldılar.

Kocaeli’nde gerçekleşen seçime Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Süleyman Turgut, Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, İstanbul Şube Başkanımız Nedime Mutlu Yıldırım, Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız, Kadıköy Şube Sekreterimiz Ahmet Karakoç, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ve il temsilcilerinin yanı sıra Kocaeli Şube delegelerimiz katıldılar.

Şube Olağan Genel Kurulu’nun yapılabilmesi için gerekli olan yeterlilik şartlarının tamamlandığı seçimin Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Osman Çavuş yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Genel Başkanımız Hakan Toy’a Şube Olağan Genel Kurulunun Sendikamıza ve Kocaeli’nde bulunan üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel Başkanımız Hakan Toy, sendikamızın çalışmaları ve kazanımları hakkında bilgi verdi. Çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Genel Başkanımız Hakan Toy, malum sendika tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçilerini onur kırıcı bir şekilde 500 TL’ye satın alınmaya çalıştığına dikkat çekerek, para alanın emir alacağını hatırlattı. 500 TL ile işçinin gözünün boyanarak geleceğinin çalındığına dikkat çeken Genel Başkanımız Hakan Toy, “Bir taraftanda malum sendika alması gereken hakları alamadığını itiraf ediyor. İşçiye resmen şunu söylüyor. Biz haklarınızı alamadık. Şimdilik siz bu 500 TL ile idare edin diyor. İşçinin kimsenin sadakasına ihtiyacı yok. İşçi kendi hakkını masada savunacak ve haklarını söke söke alacak bir sendikaya ihtiyacı var.” dedi.

Genel Başkanımız Hakan Toy’a, konuşmasının ardından katılımı ve katkısından dolayı Şube Yönetim Kurulu adına çiçek takdim edildi.

Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Süleyman Turgut, İstanbul Şube Başkanımız Nedime Mutlu Yıldırım, Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız birer konuşma yaparak, çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler.

Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, ise hukuki konularda bilgi vererek, işçilerin sorularını cevapladı.

Şube Başkanlığına seçilen Meral Oğuz, şube yönetim kuruluna ve kendisine güvenerek bu göreve seçen delegelere güvenlerini boşa çıkarmayacağını belirterek teşekkür etti. Sendikal geçmişi hakkında bilgi veren Meral Oğuz, bilgi ve birikimi ile işçinin daha iyi haklar alması için gece gündüz demeden çalışacağı konusunda söz verdi. Bir önceki şube başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür eden Meral Oğuz, sendikal mücadelenin bir bayrak yarışı olduğunu hatırlatarak, kendisinin ve yönetim kurulunun Türkiye Sağlık-İş bayrağını daha yükseklere çıkarmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Fotoğraflar