GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇALIŞ’I ZİYARET ETTİ

GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇALIŞ’I ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Hakan Toy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı iyi niyet temennilerinin dile getirildiği ziyarette Genel Başkanımız Hakan Toy, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a Erciyes Üniversitesi Hastanelerinde çalışan üyelerimiz, pandeminin kahramanı sağlık emekçilerinin taleplerini iletti.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Rektör Prof. Dr. Çalış ile yaptığı görüşmede şunları dile getirdi:

“Kamu Çerçeve Protokolüne tam uyum için işverenle sendikamız arasında yapılan ek protokolün gereği 2021 yılının geriye dönük ödemelerinin yapılmasını istiyoruz.  Bayram öncesi yeterli bütçe olmaması nedeniyle ödenecek olan sadece 1.000’er TL’yi kabul etmemiz mümkün değildir. İşçilerimizin ve Sendikamızın talebi olan farkların bir an önce tek seferde ödenmesini talep ediyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, görüşmede “Yeterli bütçelerinin olmadığını Sendikanız ile birlikte farkların tek seferde ödenebilmesi ve gerekli ek bütçe çıkartılması için Maliye ve Çalışma Bakanlığı ile bizzat görüşmeler yapalım ödenek gelir gelmez tek seferde ödeyelim” teklifinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’ ın teklifine karşı Genel Başkanımız Hakan Toy, “Ek bütçe taleplerine tam destek vereceğiz. Ancak bayrama kadar ödeme yapılmazsa, bayram sonu sendikamızın belirleyeceği tarihlerde basın açıklaması ve eylemlere başlayacağız. Yetkililere sesimizi duyuracak haklarımız ödenene kadar mücadelemize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ziyarette Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer ve Kayseri Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, işyeri Baştemsilcimiz de hazır bulundular.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile yaptığı görüşme sonrasında Kayseri Şube Yönetim Kurulu ve işyeri temsilcilerimiz ile görüşme detaylarını ve eylem planı üzerine istişarelerde bulundu.