ADANA ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULU BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

ADANA ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULU BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Adana Şubemizin Olağan Genel Kurulu birlik ve beraberlik içinde coşkuyla gerçekleşti. Şube Başkanlığı için iki adayın yarıştığı seçimi Mehmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri kazandılar.

Adana’da gerçekleşen seçime Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, TÜRK-İŞ Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ve il temsilcilerinin yanı sıra Adana Şube delegelerimiz katıldılar.

Şube Olağan Genel Kurulu’nun yapılabilmesi için gerekli olan yeterli çoğunluğun sağlandığı seçimin Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Osman Çavuş yaptı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Hakan Toy, Şube Olağan Genel Kurulunun Sendikamıza, Adana’da bulunan üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel Başkanımız Hakan Toy, sendikamızın çalışmaları ve kazanımları hakkında bilgi verdi.
Çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Genel Başkanımız Hakan Toy, şunları söyledi:

“Biz sendikal mücadelede arkadaşlarımızla birlikte teşkilatımıza hep şunu söyledik. Yetkiyi almak pahasına da olsa bir işçinin umuduyla oynamayın. Bir işçiye yalan söylemeyin. Bir işçiyi yalnız bırakmayın. Biz bu düstur ile gideceğiz. Biz bunu yapabiliyorsak yaptığımız kadar gideceğiz. Yapamıyorsak bırakıp gideceğiz. Sendikacılığı ayağa düşürmeyeceğiz. Sendikacılığı ayağa düşürmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Ben başından beri söylüyorum. Şu ifadeyi mümkün oldukça bizde kullanmayalım. İşçiyi satın aldılar. İşçi satılık değildir. İşçiyi kimse satın alamaz. Badece işçi tercih yapar. Biz şunu dememiz lazım. Biz şunu diyelim işçi geleceğiyle bu günü kurtarmak arasında tercih yapsın diyelim. 500 TL alan işçi satılmıştır dediğimiz zaman işçi hareketine zarar veririz. 5 yıl sonra sözleşme yapamayız. Hatırlayın 1980’lerde Türkiye’de bankerler vardı. Banker Maho, Banker Bilo vardı. Şimdi bizim banken Maho çıktı, işçilere para dağıtıyor. Sendikal mücadele, masada, sahada işçinin alın terinin karşılığı için sendika mücadele verilir. Sendikal mücadele, 500 TL vereyim de kaybettiğim haklara göz yum demek değildir. Veya 500 Tl vereyim de yetki almak için sendikaya üye oy demek değildir. Yada lokantayla anlaştım git karnını doyur demek değildir. Biz aç mıyız kardeşim. Biz şerefimizle çalışıyoruz. Şerefimizle kazandığımız hakları alacağız, şerefimizle de mücadele edeceğiz.”

Genel Başkanımız Hakan Toy, İşçinin sendikasının arkasında durduğu sürece sendikaların daha güçlü bir şekilde işçinin hakkını savunacağına vurgu yaparak, örgütlü toplumun demokratik toplum olduğu, işçi haklarının alınması için demokratik toplumlarda sendikaların üzerine büyük sorumluklar düştüğünü söyledi. Kendisinin de bir sağlık işçisi olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Hakan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası kurucusu merhum Mustafa Başoğlu’ndan şimdiki yönetim kuruluna kadar bütün yöneticilerinin işçi olduğunu vurgulayarak, işçinin ne zorluklarda çalıştığını bildiklerini ve bu doğrultuda mücadele ettiklerini söyledi.

Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş ve Süleyman Turgut birer konuşma yaparak, çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler.

Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, ise hukuki konularda bilgi vererek, işçilerin sorularını cevapladı.

Şube Başkanlığına aday olan Mehmet Demirci ve Şadi Altunsoy, ise birer konuşma yaparak, seçildikleri takdirde yapacakları planlar hakkında bilgi verdiler.

Yapılan oylama sonucunda Adana Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Demirci, ise yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenen ve destek veren bütün delegelere teşekkür ederek, güvenlerini boşa çıkarmayacağını söyledi. Birlik ve beraberlik içinde, güçlü sendika, güçlü işçi vurgusu yapan Demirci, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının bir neferi olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçinin ve emekçinin yanında olacağını, hak mücadelesinde elinden geldiğinin en iyisini yapmak için çalışacağını söyledi.
 

Fotoğraflar