GENEL BAŞKAN HAKAN TOY: SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN DAHA SIKI TEDBİRLER ALINMALI

GENEL BAŞKAN HAKAN TOY:  SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN DAHA SIKI TEDBİRLER ALINMALI

Genel Başkanımız Hakan Toy, sağlıkta artan şiddet olaylarının önlenmesi ve şiddetin çözüm olmadığını anlatmak için NTV’ye açıklamalarda bulundu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, NTV’ye yaptığı açıklamada alınan kararların yeterli olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Savaşlarda dahi şifa dağıtan sağlık çalışanlarına kurşun atılmaz iken günümüzde normal zamanlara doktorlarımız kurşunlanıyor, sağlık çalışanlarımız darp ediliyorlar. Bunun önüne geçmek için bir yasa değişti. Lakin görüldü ki bunlar yeterli değil. Acilen yeniden düzenlemeler yapılması gerekiyor.  Cezai müeyyidelerin artırılması, hapis cezalarının artırılması, yapılan düzenlemelerinde yıl boyu kamu spotu olarak basın yayın kuruluşlarından yayınlanması gerekiyor. Şiddete meyilli olan insanların, sağlık çalışanlarına şiddet uyguladığı zaman ne duruma geleceğini unutturmamamız gerekiyor.”

Hastanelerde görev yapan güvenlik görevlilerinin yetkilerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Genel Başkanımız Hakan Toy, “Hastanelerde çalışan güvenlik görevlilerinin yetkilileri ve hakları artırılması gerekiyor. Silahlı giren insanlar için X-Ray cihazlarının konulması çözüm olarak tabii ki iyidir ama yeterli olacağını düşünmüyorum. Bununla ilgilide acilen düzenleme gerekiyor” diye konuştu.

Fotoğraflar