KAMUOYUNA VE ÜYELERİMİZE SAYGIYLA DUYURULUR

KAMUOYUNA VE ÜYELERİMİZE SAYGIYLA DUYURULUR

KAMUOYUNA VE ÜYELERİMİZE SAYGIYLA DUYURULUR

MALUM SENDİKADAN KADIN SAĞLIK İŞÇİSİNE ÇİRKİN SALDIRI

Gözlerini yetki hırsı bürümüş olan Hak-İş Konferansyonunun Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda faaliyet gösteren Öz Sağlık İş Sendikasının sözde temsilcileri, Gazi Üniversitesi, Gazi Hastanesi'nde kadın sağlık çalışanına aynı zamanda sendikamızın temsilcisine saldırıda bulunmuşlardır.

Sendikamızın Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gazi Üniversitesi hastanesi işyeri temsilcilerimizin, Gazi Hastanesi'nde sendikal bilgilendirmelerde ve açıklanan Temmuz ayı enflasyonuyla ilgili üyelerimize bilgilendirme yaptıkları esnada malum sendikanın sözde temsilcileri tarafından sendikal nezakete yakışmayacak şekilde arbede çıkarılmış ve kadın sağlık işçisi, aynı zamanda sendikamızın iş yeri temsilcisi Gülnur Aydın'a saldırarak kolundan yaralamışlardır.

Uğradığı saldırıdan ve aldığı yaralardan dolayı şikayetçi olacağını söyleyen temsilcimiz Gülnur Aydın'ın bu söylemi üzerine malum sendikanın güvenlik görevlisi olan sözde temsilcisi, Aydın’ın şikayetçi olması halinde hastaneyi kendisine dar edeceğini söyleyerek tehdit etmiştir.

Türkiye'nin sendikal tarihine kara bir leke olarak yazılan bu olayın Genel Merkezimiz tarafından duyulması üzerine sendikamızın Hukuk Müşaviri ve Avukatlarımız hastaneye giderek olaya müdahil olmuşlardır.  Temsilcimiz Gülnur Aydın'a ve sendikamıza yönelik saldırı karşısında hukuki süreç başlatılmıştır. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman olduğu gibi temsilcimizin ve üyelerimizin yanında olacağımızın ve gerekli bütün hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bilinmesini önemle belirtiriz.

Sırf yetki alabilmek için onur kırıcı bir şekilde işçilere para dağıtan; emek hareketinin yüz karası malum sendika, para ile yetki alamadığı yerlerde şimdi  de 500 TL ile devşirdiği temsilciler yoluyla zorbalık ve vandallık yaparak yetki  alma çabasına girmişlerdir.

Emeğin ve alın terinin savunucusu aynı zamanda öncüsü olan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak bu çirkin saldırıyı kınıyor, tüm emekçileri bu tür saldırılara karşı birlik olmaya, Gazi Üniversitesi Hastanesi olarak tek yürek olmaya davet ediyoruz.