TRABZON ŞUBEMİZİN 20. OLAĞAN GENEL KURULU BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ

TRABZON ŞUBEMİZİN 20. OLAĞAN GENEL KURULU BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ

Trabzon Şubemizin 20. Olağan Genel Kurulu birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşti. Genel Başkan Yardımcımız, aynı zamanda Trabzon Şube Başkanımız Osman Çavuş, bir kez daha güven tazeledi.

Trabzon’da bir otelde gerçekleşen Olağan Genel Kurula Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, TÜRK-İŞ Trabzon İl Temsilcisi Gökhan Gedikli, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların temsilcileri, Trabzon Şubeye bağlı il temsilcilerimizin yanı sıra Trabzon Şube delegelerimiz katıldılar.

Şube Olağan Genel Kurulunun yapılabilmesi için gerekli olan yeterli çoğunluğun sağlandığı seçimin Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban yaptı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Hakan Toy, Trabzon Şubemizin Olağan Genel Kurulunun Türk-İş’e, Türkiye Sağlık-İş camiamıza hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak 1961 yılından beri iş kolunun temsilciliğini yaptıklarına dikkat çeken Genel Başkanımız Hakan Toy, “Trabzon Şubemizin Olağan Genel Kurulunu şölen havasında gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle Genel Merkez Yönetimi ve burada seçilecek olan arkadaşlarımız el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işlerin altına imza atacağız. Tek gayemiz olan Türkiye Sağlık-İş Sendikamızın sancağını en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Osman Çavuş Başkanımızla Sendikamızın Genel merkezinde omuz omuza vererek işçilerimizin emek ve alın terlerinin karşılığını almak için gayret ediyoruz. Hep birlikte daha güzel işleri başaracağımıza inanıyorum. Biz Genel Merkez olarak elimizden geldiğince sizlerin çabasına, gayretine destek vererek sendikamızın olması gereken yere taşıyacağız.” dedi.

Çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Genel Başkanımız Hakan Toy, şunları söyledi:

“Biz sendikal mücadelede arkadaşlarımızla birlikte teşkilatımıza hep şunu söyledik. Yetkiyi almak pahasına da olsa bir işçinin umuduyla oynamayın. Bir işçiye yalan söylemeyin. Bir işçiyi yalnız bırakmayın. Biz bu düstur ile gideceğiz. Biz bunu yapabiliyorsak yaptığımız kadar gideceğiz. Yapamıyorsak bırakıp gideceğiz. Sendikacılığı ayağa düşürmeyeceğiz. Sendikacılığı ayağa düşürmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Ben başından beri söylüyorum. Şu ifadeyi mümkün oldukça bizde kullanmayalım. İşçiyi satın aldılar. İşçi satılık değildir. İşçiyi kimse satın alamaz. Sadece işçi tercih yapar. Bizim şunu dememiz lazım. Biz şunu diyelim işçi geleceğiyle bugünü kurtarmak arasında tercih yapsın diyelim. 500 TL alan işçi satılmıştır dediğimiz zaman işçi hareketine zarar veririz. 5 yıl sonra sözleşme yapamayız. Hatırlayın 1980’lerde Türkiye’de bankerler vardı. Banker Maho, Banker Bilo vardı. Şimdi bizim banker Maho çıktı, işçilere para dağıtıyor. Sendikal mücadele, masada, sahada işçinin alın terinin karşılığı için verilir. Sendikal mücadele, 500 TL vereyim de kaybettiğim haklara göz yum demek değildir. Veya 500 TL vereyim de yetki almak için sendikaya üye ol demek değildir. Ya da lokantayla anlaştım git karnını doyur demek değildir. Biz aç mıyız kardeşim. Biz şerefimizle çalışıyoruz. Şerefimizle kazandığımız hakları alacağız, şerefimizle de mücadele edeceğiz.”

Genel Başkanımız Hakan Toy, işçinin sendikasının arkasında durduğu sürece sendikaların daha güçlü bir şekilde işçinin hakkını savunacağına vurgu yaparak, örgütlü toplumun demokratik toplum olduğu, işçi haklarının alınması için demokratik toplumlarda sendikaların üzerine büyük sorumluklar düştüğünü söyledi. Kendisinin de bir sağlık işçisi olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Hakan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası kurucusu merhum Mustafa Başoğlu’ndan şimdiki yönetim kuruluna kadar bütün yöneticilerinin işçi olduğunu vurgulayarak, işçinin ne zorluklarda çalıştığını bildiklerini ve bu doğrultuda mücadele ettiklerini söyledi.

Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban ve Süleyman Turgut birer konuşma yaparak, çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler.

Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, ise hukuki konularda bilgi vererek, işçilerin sorularını cevapladı.

Yapılan oylama sonucunda yeniden Trabzon Şube Başkanlığına seçilen Osman Çavuş, ise yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenen ve destek veren bütün delegelere teşekkür ederek, güvenlerini boşa çıkarmayacağını söyledi. Birlik ve beraberlik içinde, güçlü sendika, güçlü işçi vurgusu yapan Çavuş, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının bir neferi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçinin ve emekçinin yanında olacağını, hak mücadelesinde elinden geldiğinin en iyisini yapmak için çalışacağını söyledi.

Fotoğraflar