SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ‘NDEN ÇALIŞANLARIN SENDİKA SEÇME HAKLARININ ÖZGÜRCE KULLANILMASI ADINA ÖRNEK TAVIR

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ‘NDEN ÇALIŞANLARIN SENDİKA SEÇME HAKLARININ ÖZGÜRCE KULLANILMASI ADINA ÖRNEK TAVIR

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI imzası ile tüm birimlere “Sendika Çalışmalarında Tarafsızlık” konulu, genelge yayınlandı.

            16.08.2022 tarih yayınlanan genelgede;

Rektörlüğümüz büyük fedakârlıklar göstererek çalışan işçi kardeşlerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasında bugüne kadar gerekli dikkat ve özeni göstermiş, bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

       Rektörlüğümüze atfen ortaya atılan ciddiyetten uzak, bugüne kadar gösterdiğimiz taraflara eşit durma anlayışımız ile çelişen iddia ve söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini, S.D.Ü Yönetimi olarak, yetki sürecinde kesinlikle taraf olunmayacağı ifadelerine yer verildi.

Ayrıca saha çalışmalarında yöneticilerin adını kullanarak üyeliğe zorlayanlara karşı şu cümlelere yer verilerek;

Her düzeyde yönetici pozisyonunda olan personelimizin bugüne kadar Rektörlüğümüzün takındığı ilkesel tavrı zedeleyecek ve yönetici olarak kendilerinin tarafsızlıklarına gölge düşürecek tavır ve davranışlardan sonuna kadar uzak kalmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermesi hususunda tüm birimlere yazılı olarak deklare edilmiştir.

       Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan TOY, yaptığı açıklamada; “Bu örnek tavır ve davranışlarından dolayı öncelikle Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI’ ya ve tüm yönetici kadrolarına teşekkür ederek,  süreci yakından takip ettiklerini bu genelge ile sahadaki yanlış algıların ve baskıların son bularak çalışanların tekrar özgürce sendika tercihlerini kullanacağını temenni ediyoruz.” dedi. Genel Başkan Hakan Toy, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki tüm sağlık çalışanlarını Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası çatısı altında toplanmaya ve üye olmaya davet etti.