İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİYLE ÜYELERİMİZE YENİ HAKLAR KAZANDIRACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADIK

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİYLE ÜYELERİMİZE YENİ HAKLAR KAZANDIRACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADIK

f

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde çalışan sağlık işçilerine yeni haklar kazandıracak İşyeri İşletme Toplu İş Sözleşmesi imzaladık. Sözleşme 01.08.2022 – 31.12.2024 tarihleri arasında geçerli olacak.

İnönü Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine Sendikamız adına Genel Başkanımız Hakan Toy, Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, Malatya Şube Başkanımız Kenan Karateke, Malatya Şube Sekreteri Metin Akdemir ve Sendikamızın İşyeri Baştemsilcisi Bilal Serin katılırken, üniversite adına ise  Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat, Genel Sekreter Mustafa Gezer, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran katıldı.

Elde edilen kazanımların bütün İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışan üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkanımız Hakan Toy, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a Toplu Sözleşme heyetine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman işçinin yanında olduklarını vurgulayarak, enflasyon rakamlarının her geçen gün arttığı bu süreçte işçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

Kazanımlar hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Hakan Toy, şunları söyledi:

“İkramiye, ek ödeme, tüm ücretler ve sosyal yardımlar kamu çerçeve protokolüne bağlanmıştır.  Ayriyeten risk tazminatı adı altında yüzdelik dilim olan sağlıkçı ve bilgi işlemcilere net asgari ücretin yüzde (%) 12’si ödenecektir. Teknik birime yine aynı şekilde asgari ücretin yüzde (%) 4’ ü net olarak ödenecektir. Diğer yüzdelik dilimi olmayan personellere de yine güncel asgari ücretin yüzde (%) 1’i net olarak her ay ödenecektir. Bir önceki dönem yüksek hakem kurulundan çıkan toplu sözleşme yapılan mücadeleler sonucunda kamu çerçeve protokolüne uyum sağlanmış, yeni dönem sözleşmemizde kamu çerçeve protokolüne bağlayarak kazanım elde ettik.”

YAPILAN SÖZLEŞMENİN ARDINDAN ÜYELERİMİZE BİLGİ VERİLDİ

Genel Başkanımız Hakan Toy, Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı ve Malatya Şube Başkanımız Kenan Karateke, imza töreninin ardından, hastanenin toplantı salonunda üyelerimizle bir araya gelerek bilgi verdiler.

Fotoğraflar