ARTIK YETER! SAĞLIK SİSTEMİNİN SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ŞİDDET SON BULMALI

ARTIK YETER! SAĞLIK SİSTEMİNİN SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ŞİDDET SON BULMALI

Artık yeter!

Sağlık emekçileri şiddetten işlerini yapamaz hale geldi. Sağlık sisteminin sürdürülebilmesi için şiddetin son bulması gerekiyor. Şiddetten ve mobbingden dolayı tek tek ülkemizi terk eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet terörü bir türlü son bulmuyor.

Sakarya Ferizli Devlet Hastanesi'nde doktor ve güvenlik görevlisi, hasta yakınlarınca darp edildi.

Rahatsızlanan babalarını hastaneye getiren iki kardeşten biri, başka hastayı muayene ettiği sırada doktorun odasına girerek, hastane girişinde arabanın içerisindeki babası ile ilgilenmesini istedi.

Doktorun, muayene ettiği hastaya baktıktan sonra babasıyla ilgileneceğini belirtmesi üzerine bu kişi doktora saldırdı.

Doktor, olayın büyümemesi için dışarı çıkarak arabadaki hastayı müdahale odasına aldı. Bu esnada kardeşlerden diğeri, ise tartıştığı güvenlik görevlisini darbetti.

İnsanların acılarını saran, pandeminin kahramanları sağlık emekçilerine yönelik yapılan bu çirkin saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez. Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olmaya ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa davet ediyoruz.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, bir sağlık çalışanına yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor, lanetliyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz. Her türlü koşulda görevlerini yapmaya çalışan bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını savunmak adına her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtmek isteriz.

Saldırıya uğrayan Doktorumuza ve Güvenlik Görevlisi arkadaşımıza, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Türk-İş Konfederasyonu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, her türlü şiddete karşı üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın maddi, manevi ve hukuki olarak yanında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtiriz.