BİR SAĞLIK EMEKÇİSİ DAHA MESLEĞİNDEN SOĞUTULDU

BİR SAĞLIK EMEKÇİSİ DAHA MESLEĞİNDEN SOĞUTULDU

Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı darp edilmesin. Şiddetin bir türlü son bulmadığı sağlık sektöründe, bir sağlık emekçisi daha mesleğinden soğutuldu. Tek gayeleri hastaların dertlerine merhem olmak, onların acılarını dindirmek için mücadele veren sağlık çalışanları her geçen gün şiddet teröründen dolayı mağdur oluyorlar.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan üyemiz Nuri Duymaz, genel cerrahi bölümünde bir kadın hastayı ameliyathaneye götürmek için hazırlık yaptığı sırada, kadın hasta, Nuri Duymaz’ a saldırarak yüzünden yaraladı. Kadının refakatçisi olan erkek de Nuri Duymaz’ a bağırarak hakaretler etti.

Şiddeti kendileriyle içselleştirenlerin tek anlamadıkları şu ki Nuri Duymaz ve bütün sağlık emekçilerinin hastanelerde bulunmalarının tek amaçları hastaların şifa bulmaları için oradalar. Kendilerine hizmet eden, dertlerine deva bulmaları için emek veren bir sağlık çalışanına yapılan bu saldırı kabul edilemez.

Sivil toplum kuruluşları olarak, sağlık emekçilerine karşı bu şiddet terörünü kınamaktan yorulduk. Sağlık emekçileri ise artık şiddet altında çalışmak istemiyorlar. Hepimizin anlaması gereken şu ki, pandemi döneminde bütün meslek dalları evlerinde eli kolu bağlı bir şekilde otururlarken, sağlık emekçileri canları pahasına hastanelerde bizler için görevlerinin başındaydılar. Çeşitli hastalıklardan ve şiddetten dolayı yüzlerce meslektaşını kaybeden sağlık emekçileri, yılmadan bıkmadan hala canları pahasına hastanelerde bizler için gece gündüz ter döküyorlar. Bunca fedakarlığa karşı biz vatandaşlara düşen görev ise sağlık emekçilerine saygılı bir şekilde, onların bilgilerine, tecrübelerine güvenmek ve sabırla tedavi görmek için beklemek. O zaman iki taraf içinde işlerin kolaylaştığını göreceğiz.  

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, bir sağlık çalışanına yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor, lanetliyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz. Her türlü koşulda görevlerini yapmaya çalışan bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını savunmak adına her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtmek isteriz.

Saldırıya uğrayan üyemiz Nuri Duymaz’ a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Türk-İş Konfederasyonu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, her zaman üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın maddi, manevi ve hukuki olarak yanında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtiriz.