GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY: TÜİK RAKAMLARINI KABUL ETMİYOR, İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ

GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY: TÜİK RAKAMLARINI KABUL ETMİYOR, İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, PAÜ Hastanesi Başmüdürü Oğur Canbaz, Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Yakup Çetin, İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi İşyeri temsilcilerimizin yanı sıra çok sayıda üyemizin katılımıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde işyeri temsilcilik odamızın açılışı gerçekleşti.

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Hakan Toy, “TÜİK rakamlarını kabul etmiyoruz, insanca yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

“EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yetki sürecinde Sendikamıza destek olan sağlık emekçilerine teşekkür eden Genel Başkanı Hakan Toy, “Bu desteğin karşılığını sahada, masada en iyi şekilde vermek için mücadelemiz devam edecek. Hayat şartlarını biz biliyoruz sizler yaşıyorsunuz. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var. En iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Temsilci odamız da sizlerin buradaki sıkıntılarınızda ileri karakolunuz olacak. İşçiye hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

“SİZİN İSTEMEDİĞİNİZ HİÇBİR ŞEYE İMZA ATMAYACAĞIZ”

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Görüşmelerde belli bir aşamaya geldik. İnsanca yaşanacak bir ücret için mücadelemiz devam ediyor. Sizin istemediğiniz hiçbir şeye imza atmayacağız. En sonunda sizinle görüşeceğiz istişare edeceğiz. Size yakışan ücretle sonlandıracağız. Sizlerden aldığımız teklifleri masaya getirdik sizlerden aldığımız tekliflerle de sonuçlandıracağız inşallah. Çalışacağız, canla başla çalışacağız ama hakkımızı da mücadeleyle alacağız” dedi.

“ÇALIŞMA ŞARTLARIYLA İLGİLİ GENİŞ BİR KAMU ÇERÇEVE İSTİYORUZ”

Sahadan gelen teklifleri değerlendirdiklerini ve bu doğrultuda talepler oluşturduklarını belirten Genel Başkanımız Hakan Toy, “Bizim istediğimiz insanca yaşayacak bir ücret. Biz enflasyonu yüzde 20, yüzde 30 kabul etmiyoruz. TÜİK’in verdiği rakamları kabul etmiyoruz. Onun için insanca yaşayacağımız ücret için bir tablo çıkaracağız. Sadece ücret değil, buradaki çalışma şartlarıyla ilgili geniş bir kamu çerçeve istiyoruz. Çalışma zamanları, emzirme, mazeret izinleri, refakat izinleri, bunların hepsini bu sözleşmenin içinde yer almasını istiyoruz ve bundan sonraki sözleşmelere katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraflar