GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY VE BERABERİNDEKİ HEYET PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİNDE, İŞÇİYİ YOK SAYAN TEKLİFE KARŞI HASTANE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY VE BERABERİNDEKİ HEYET PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİNDE, İŞÇİYİ YOK SAYAN TEKLİFE KARŞI HASTANE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünün sağlık emekçilerini yok sayan mali teklifine karşı hastane önünde açıklama yaparak, kurumun yaşanan ekonomik krize işçiyi daha fazla ezdirmemesi için teklifini güncellemesi çağrısında bulundular.

Hastane önünde yapılan basın açıklamasına Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çok sayıda pandeminin kahramanı sağlık emekçisi katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde çalışan pandeminin kahramanı sağlık emekçilerinin alın teri ve emeklerinin karşılığını almak, sofralarına bir lokma ekmek fazladan koymak, işçilerin hak ettikleri insanca yaşam için Üniversite Rektörlüğünün teklifini yenilemesi adına Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban basın açıklaması yaptılar. Başkanlarımızın konuşmalarına işçiler alkış ve sloganlarla destek verdi.

“BİZ ADALET İSTİYORUZ”

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Yıllarca taşeronda ezildik. Kadroya geçtik kabullenilmedik. Biz artık kamu işçisiyiz bunu herkes öğrenecek. Burası kimsenin holdingi kendi işyeri değil. Bizim istediğimiz bahşiş değil. İnsanca yaşayacağımız ücret istiyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Bununda karşılığını istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Burada huzuru bozanın biz de huzurunu bozarız. Birleşe birleşe kazanacağız” diyerek, mücadele sözü verdi.

“KARŞILARINDA HER ŞEYİ KABULLENEN DÜNKÜ SENDİKA YOK”

Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ise, artık yetkinin mücadeleci sendikada olduğunun altını çizerek şunları söyledi;

“Burası kamu işyeri. Biz diyoruz ki, 'kamu işçisinin hak ettiği maaşı bizlere verin!' Yapılan teklif komikti değerlendirmeye bile almadık. Ayın 7'sine kadar süre verdik. Maalesef işveren vekilleri bizi dünkü sendikayla karıştırıyorlar. Karşılarında her şeyi kabul eden, her şeye 'evet' diyen dünkü sendika yok. Bunu bilsinler. Karşılarında işçinin hakkını savunan, alın terinin hakkını savunan sendika var. Buradan işvereni uyarıyoruz. Ayın 7'sine kadar revize etmezlerse bugün yaptığımızın üç katını yaparız. Bunu herkes böyle bilsin. Burası kamu işyeri. Kimsenin babasının malı değil.”

Eylem ve basın açıklaması sağlık emekçilerinin, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ile sona erdi. 

Fotoğraflar