TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ KAMU ÇERÇEVE ORTAK TALEP METNİNİ İLETTİ

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ KAMU ÇERÇEVE ORTAK TALEP METNİNİ İLETTİ

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ Konfederasyonları 2023-2024 yılı için bağıtlanacak Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Ortak Talep Metnini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TUHİS’e iletti.

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üyesi sendika Genel Başkanları TÜRK-İŞ Genel Merkezinde bir araya geldi.  Bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri hakkında görüş ve taleplerini gözden geçiren heyet, HAK-İŞ konfederasyonu ile birlikte yaklaşık kamuda çalışan 700 bin işçinin 2023 ve 2024 yılı maaş zamları için ortak talep metnini oluşturdu.

Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni TÜRK-İŞ Konfederasyonu adına; Genel Mali Sekreter Ramazan AĞAR ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR tarafından iletilirken, HAK-İŞ Konfederasyonu adına Genel Başkan Yardımcıları Yunus DEĞİRMENCİ ile Dr. Osman YILDIZ tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TUHİS’e iletildi.

2023-2024 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ortak teklifinin temel maddelerini içeren ve üzerinde müzakerelerinin sürdürüldüğü teklif metni ekte yer almaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Konfederasyonlarının ortaklaşa hazırladığı 2023-2024 yıllarını kapsayan Ortak Talep Metni’ne ulaşmak için buraya tıklayınız.