BAŞKANLAR KURULU BİLDİRGESİ

BAŞKANLAR KURULU BİLDİRGESİ

Türkiye Sağlık işçileri Sendikası başkanlar kurulu;

2023 yılı Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü, 17 nolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolumuzdaki üyelerimizin, tüm çalışanlarımızın sorunları ve çözümleri konulu gündemi ile Sendikamızın Ankara’daki Genel Merkezimizde toplandı.

Tek maharetleri algı, korku ve bahşiş olan sözde taşeron sendikalardan tüm emekçilerimizi kurtarmak için birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışmaya devan edilmesi iradesinin hâkim olduğu toplantıdan sonra Başkanlar Kurulumuz, Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolünün mimarı TÜRK-İŞ Başkanımız Sayın Ergün Atalay’ı ziyaret ettiler. Genel Başkanımız ve Başkanlar Kurulu Üyelerimiz, kamu çerçeve anlaşma protokolündeki üstün gayreti ve başarısından dolayı ve üyemiz olan veya olmayan ayrımsız tüm emekçilerin sorunlarına yaptığı ve yapmakta olduğu katkılardan dolayı Atalay’a teşekkür ettiler.

Başkanlarımız, Ergün Atalay’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ve üniversitelerde Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü geç uygulanacak işyerleri için çözüm noktasında sendika ayrımı gözetmeksizin yakından ilgilenmesinden dolayı teşkilatımız adına teşekkürlerini ilettiler.

TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay, yaptığı konuşmada kimin sendikası, kimin yetkili olduğuna bakmadan ben herkesin başkanıyım sorunların çözülmesi için yakından ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

Atalay, “Burası işçinin memurun garibin fakirin emekçinin evidir ben herkesin başkanıyım sefalette değil refahta buluşalım.” dedi.

Genel Başkanımız Hakan Toy, ise “Tarihi bir Kamu çerçeve anlaşma protokolüne imza atınız işçiler nefes aldı işçilerin yüzü güldürdünüz, ayrım yapmaksızın tüm emekçilerin sorunlarına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederim. Biz sizden razıyız Allah’ta sizden razı olsun. İşçi-memur, yetkili-yetkisiniz bakmaksızın ne sorunumuzu iletsek çözmek için gayret gösterdiniz. Şunu biliyoruz ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde ne sorun varsa yine TÜRK-İŞ çözecektir. İşçiler buna inanıyor ve buna güveniyor.” diye konuştu.

Ziyarette samimi ve içten tavırlarından dolayı TÜRK-İŞ Başkanımıza teşekkür ederiz.

Başkanlar kurulumuz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve  üniversite hastanelerinde  tüm emekçilerimiz alın terinin karşılığını almak sorunlarını yerinde çözmek, örgütlenme çalışmalarına daha da genişletip,  işçilerimizin hak ettiği insanca yaşayacağı çalışma ortamlarını sağlanması irade birliği ile şubelerine hareket etmişlerdir.

Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet işçilerini Türkiye Sağlık İşçileri Sendikamız çatışı altında birleşmeye, güç birliği ile mücadeleye davet ediyoruz.

Türkiye’de TÜRK-İŞ var!

Türkiye’de Türkiye Sağlık – İş var!

                                                                                                                                                    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası

                                                                                                                                                                Yönetim Kurulu

Fotoğraflar