Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesi Kurtuluşumuza Vesile Olsun İnşallah

Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesi Kurtuluşumuza Vesile Olsun İnşallah

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece’nizi kutlar, maneviyatı yüksek, tefekkürün ve duanın değerinin yüksek olduğu bu değerli gecenin ihya edilmesinin gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Kadir Gecesi, Allah’ın Kitab-ı Mukaddes’te bizlere müjdelediği gibi bin aydan daha hayırlı bir ihya gecesidir. Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akletme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir.

Kadir Gecesi’nin ihyası Kur’an’a tazim etmekle mümkündür. Kur’an’a tazim de, Allah tarafından bizlere bildirilmiş ve hayatımıza tatbik etmemiz gereken hususlara riayet etmemizle mümkündür. Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamber Efendimizin eşsiz mesajlarını anlamak ve o hayatımızı tanzimle şereflendirecek kutlu telkinleri hayatımıza tatbik etmek işte bu bin aydan hayırlı olan gecede daha da önem kazanmaktadır. Bu itibarla, Kadir Gecesi; Kur’an’ı öğrenme ve Resûlullah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi, her koşulda ve durumda adaleti ayakta tutarak, hakikate riayet etme gecesidir.

İslam coğrafyası geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu Kadir Gecesi’ni karşılayacağımız mübarek günde de kan ağlıyor. Yanı başımızdaki Suriye rejiminin katliamlarının yanı sıra, Gazze’de, Yemen’de, Irak’ta, Libya’da, Arakan’da, Güney Afrika’da ve Doğu Türkistan’da kan akmaya, Müslümanlar zulüm görmeye devam ediyor. İslam beldelerinden aldığımız katliam haberleri, insanlık dramları, zulüm, şiddet, cinayet gibi insanlık dışı faaliyetler bir şekilde sürdürülüyor. Müslümanlara reva görülen bu insanlık dışı eylemler devam ederken bizler de Ramazan’ı buruk bir şekilde idrak ettik. Bir kez daha bu bin aydan hayırlı gecenin hürmetine hatırlatmak isteriz ki, emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Bu görevi bu gece dualarımızla da yerine getirmeliyiz.

Peygamber Efendimiz; “Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. Bu itibarla tefekkürü, tedebbürü, duayı, muhasebeyi, Allah için gözyaşı dökmeyi bol eylemenin gecesi olan Kadir Gece’nizi tebrik eder, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ederiz.