Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu, Kamu İşçilerinin Taleplerini Bakan Selçuk’ a İlettiler

Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu, Kamu İşçilerinin Taleplerini Bakan Selçuk’ a İlettiler

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu çalışanlarını temsil eden Genel Başkanımız Hakan Toy, iş kolumuzdaki çalışanların talepleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY başkanlığındaki Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret ederek, Kamu İşçilerinin talepleri ilettiler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay başkanlığındaki Türk-İş heyetini Bakanlıkta ziyaret etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunu temsilen ise Genel Başkanımız Hakan Toy heyette yer aldı. İş kolumuzdaki sıkıntı ve talepleri Bakan Selçuk’ a anlatan Genel Başkanımız Hakan Toy, başta 696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçenlerin toplu iş sözleşmesinden yararlanmaları konusu olmak üzere, iş kolumuzdaki çalışanların beklentilerini anlattı.

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon+3 puan refah payı talep etti.

TÜRK-İŞ Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Koordinasyon Kurulu’nun kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019 ve 2020 yılı için talebini oluşturan taslak metnine aşağıdaki dokümanı indir butonuna basınız.

"İmkanlar çerçevesinde nihai bir sonuca ulaştıracağız"

Bakan Selçuk, kendilerine iletilen talebi hükümet olarak değerlendireceklerini belirterek, "Konfederasyon temsilcilerimizle tekrar bir araya geleceğiz. İnşallah uzlaşıyla kamuda çalışan işçilerimizin mali haklarını, imkanlar çerçevesinde düzenleyerek nihai bir sonuca ulaştıracağız." dedi.

"Vergi kaybıyla ilgili talebimiz bin 500 lira"

Türk-İş Genel Başkanı Atalay da sözleşme görüşmelerinin 200 bine yakın kamu işçisini ilgilendirdiğine dikkati çekerek, görüşmelerin işçilerin aileleriyle birlikte 1 milyonu aşkın kişiyi etkilediğini söyledi.

En düşük işçi ücretinin brüt 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilere seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep ettiklerini bildiren Atalay, şunları söyledi:

"İşçilerimizin ocak ayında aldığı ücrette, nisan-mayıs itibarıyla vergi kesintisi oluyor. Yaklaşık 3 bin lira ücret alan bir işçinin 300 liranın üzerinde kaybı oluyor. Bununla ilgili iki dönem önce 'Denge Tazminatı' maddemiz vardı. İlk dönem 500 liraydı, geçen dönem 750 lira oldu. Bu sene vergi kaybıyla ilgili talebimiz bin 500 lira. Bunun dışında sosyal haklarla ilgili oluşacak zamların da bunlara ilave edilmesini istiyoruz."

Toplantının sonunda Genel Başkanımız Hakan Toy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bire bir görüşerek, Bakan Selçuk’u sendikamızın Olağan Genel Kuruluna davet etti.

Davetten duyduğu mutluluğu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Olağan Genel Kurula fırsatlar çerçevesinde katılabileceğini söyledi.

2019 YILI KAMU KESİMİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRK-İŞ KOORDİNASYON KURULU ÖNERİLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ OK ' U TIKLAYINIZ.

Video

Fotoğraflar