Sendikamız, Geçmişine ve İsmine Yakışır Bir Şekilde Genel Kurulunu Yaptı

Sendikamız, Geçmişine ve İsmine Yakışır Bir Şekilde Genel Kurulunu Yaptı

Sendikamızın 20. Olağan Genel Kurulu’ nda Genel Başkanımız Hakan Toy, delegelerimizin oylarının tamamına yakınını alarak Genel Başkanlığa seçildi.

Sendikamızın 20. Olağan Genel Kurulu 350 ‘den fazla katılımcıyla 29 - 30 Haziran’da  Ankara Anadolu DownTown Hotel’de gerçekleşti. Genel Kurula sendikamızın geçmişte üyelerine yönelik elde ettiği kazanımları ve Genel Başkanımız Hakan Toy’ un hedefleri ve projeleri damgasını vurdu.

Büyük bir coşku ve bayram havasında gerçekleşen Genel Kurulumuzu TÜRK – İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Ergün Atalay, katılımı ile onore etti. Ayrıca kongremize Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’ un yanı sıra Türk-İş’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurumlarından gelen sayıda bürokrat ve delegelerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan Genel Kurulumuzun Divan Başkanlığını Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar yaptı.

Geçmişine ve ismine yakışır bir şekilde gerçekleştirilen 20. Olağan Genel Kurulumuzun açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, daha güçlü teşkilat ve daha güçlü bir Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olma yolunda var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Sendikamızın tarihi, vizyonu ve misyonu hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Hakan Toy, vatan, millet, bayrak, ezan ve bunlar kadar önemli olan emek mücadelesinden yana bir duruş sergilediklerini söyledi.

Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Mustafa Başoğlu’nu, geçtiğimiz yıl görevi başında hayatını kaybeden Hasan Öztürk’ ü ve sendikamıza emek verenleri anan Genel Başkanımız Toy, “Sendikamız, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz hain işgal girişiminde, her zaman korkusuz ilk ses olmuştur. Ülkemizi karıştırmak adına, misyonerlerin Kızılay’ da İncil dağıttığı dönemde sendikamız, mealli Kuran-ı Kerim ve Veda Hutbesi dağıtmıştır. Terör eylemlerinin arttığı dönemlerde ise ilk ve orta okullarda Türk bayrağı dağıtarak, sendikamızın her zaman devletinin, milletinin ve seçilmişlerin yanında yer aldığını göstermiştir” dedi.  

Genel Başkanımız Hakan Toy, sendikacılığın, işçi haklarını geliştirmenin yanı sıra, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesini sağlamak için çözümler üretmesi gereken bir sivil toplum yapısı olduğunu vurguladı.

Sendikal örgütlenmenin düşük olduğu ülkeler de gelir dağılımındaki adaletsizliğe ve iş kazalarına dikkat çeken Genel Başkanımız Hakan Toy, “Örgütlü toplum ülkenin, uygarlık ve medeniyet seviyesini gösterir. Örgütlü toplum, güçlü toplum demektir. Örgütlü toplum, kayıt dışı ekonominin panzehiridir. Örgütlü toplum, sıkıntılarımızın tek ağızdan haykırılması demektir. Örgütlü toplum derken, yanlış anlaşılmasın. Öncelikli görevi işçiler için insanca yaşayacağı bir asgari ücret talep etmek olan bir işçi liderine, utanmadan suç duyurusunda bulunan sözde sendika görünümlü örgütlü toplumdan bahsetmiyorum. Öncelikle bu sözde örgütlü toplum işvereni mi temsil edeceğine, yoksa işçiyi mi temsil edeceklerine karar vermelidir” diye konuştu.

Genel Başkanımız Toy, “Tam bağımsız Türkiye için, ayrımsız, adaletli yönetim anlayışı ile ayrıştırıcı değil, birleştirici milli politikaları ön planda tutmalıyız. Yüzde yüz yerli savunma sanayimizi, yerli ilacımızı, yerli tohumumuzu yerli ve milli kaynaklarımız ile ürettiğimiz zaman ancak tam bağımsız büyük Türkiye olacağız. Yerli ve milli üretim, hatta tüketim politikamız, kalkınmamızın ve bağımsızlığımızın nişanesi olacaktır. Onursal Genel Başkanımız rahmetli Mustafa Başoğlu’nun bir sözü günümüze ışık tutmaktadır. ‘Zengin toprakların fakir milleti olmaktan ancak, yeraltı kaynaklarımızla ve yerli üretimle kurtulmak mümkündür.’ Hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli hâkimiyettir” şeklinde konuştu.

Sendikamız, çalışanların haklarının geliştirilmesi konusunda şanlı bir tarihe sahip olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Hakan Toy, şunları söyledi:

“1970’li yıllarda SSK Hastanelerinde iş güvencesiz çalışan sağlık işçilerimizin, işçi sayılması ve kamu toplu iş sözleşmesine tabi olması için büyük mücadele verilmiş, sendikamız, sağlık işçilerimize kamu sözleşmesi imzalamayı başarmıştır. Sendikamız 1999 yılında çağımızın vebası olan taşeron köle sistemine karşı ilk adımı atan, örgütlenme mücadelesini başlatan ilk sendika olma onurunu da taşımaktadır. Sendikamız, zorlu örgütlenme mücadelesi sonunda, 2000 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Türkiye’ nin ilk taşeron toplu iş sözleşmesini yüksek hakemden çıkartmayı başarmıştır. Sendikamız olarak, 2000 yılında çıkarttığımız taşeronda ilk toplu iş sözleşmenin 2015 yılından sonra yüz binlerce işçiye uygulanmasını sağladık.”

Sendikal baskıların anayasal suç olduğuna dikkat çeken Genel Başkanımız Toy, “2015 yılından sonra, özellikle sendikamızı itibarsızlaştırma ve devlet karşıtı gösterme algısı ve bazı idarecilerin ve Siyasetçilerin buna alet olmaları, anayasanın çalışanlarımıza verdiği sendika seçme özgürlüklerini ellerinden almıştır. İşyerlerinde üyelerimiz istifaya zorlanmış, sendikasını değiştirmeyen üyelerimize uygulanan sürgünler, kasıtlı tutanaklar işyerlerinde huzurun bozulmasına sebep olmuştur. Sendikasını değiştirmeyen hamile bir anneyi, kreşteki çocuğunu hiçe sayarak 40 km uzağa vicdansızca sürerseniz, şube yöneticimizin bir ayda 20 defa işyerini değiştirirseniz, çalışanları işiyle, aşıyla, eşiyle tehdit ederseniz, tüm personel sorumlularını malum sendika il ve işyeri temsilcilerinden yaparsanız gün gelir siyasal gücünüzü kaybettiğiniz anda işçi sizi terk eder. Öncelikle devleti ve hükümeti temsil eden idareciler, yasalara kendileri uymak zorundadır. Çünkü devletin dini adalettir” şeklinde konuştu.

Taşerondan kadroya geçme süreciyle ilgili de bilgi veren Genel Başkanımız Hakan Toy, “24 Aralık 2017 de çıkan 696 sayılı KHK ile 2 Nisan 2018 itibarinde binlerce işçi kardeşimiz 4 /D sürekli işçi kadrosuna geçti.  İşçilerimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 696 KHK ile kapsam dışında kalan asıl işi yapan işçilerimiz oldu. İşinden olanlar oldu. 696 KHK ile kadroya geçen işçilerimizin; işkolu sıkıntıları, tayin sıkıntıları, kıyafet sıkıntıları, ayrımcılık ve sendikal baskılar hala devam ediyor. 2018 yılı yüzde 20.3 enflasyon çıkmasına rağmen, işçilerimiz yüzde 4+4 zamlara ve enflasyona ezilmeye mahkum edilmekte. 696 KHK ile kamu toplu sözleşmesinden mahrum edildiler. İşçilerimizi bunaltan sıkıntılarımız, ancak acilen bir yasal düzenleme yapılarak, ayrımsız kamu toplu iş sözleşmesi uygulaması ile çözülmesi mümkündür. Sürekli önümüze dayatılan kıdem tazminatı işçilerimizi tedirgin etmektedir. Türk-İş, işçinin kıdem tazminatına sahip çıkmaya devam edecek, işçimizin başını öne eğdirmeyecektir. Çünkü kıdem tazminatı işçinin beka sorunudur” ifadelerini kullandı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolundaki yetki sürecine değinen Hakan Toy, “2019-2020 dönemi sağlık bakanlığı çalışan işçilerimiz için çoğunluk tespiti süreci̇ başladığında, çoğunluk tespitine 4/D’ ye geçen dâhil olacak mı? Olmayacak mı? Kargaşası başladı. Sendika olarak, kadroya geçen tüm işçilerimiz 2 Nisan 2018 itibaren kamu sözleşmelerinden yararlanmaları gerektiği iddiası ile, 20 Nisan 2018’ de hem bakanlıklarımıza hem de Cumhurbaşkanlığımıza mektup yazarak uygulama talebinde bulunduk. Bu makamlarda kanunu değişikliği olmadan 4/D kadrosuna geçen işçilerimizin, kamu toplu iş sözleşmelerinden yararlanmalarının mümkün olmayacağına dair cevaplarını aldık. Nitekim 03 Eylül 2018 tarihinde sendikalar müracaatlarını yaptı. 14 Aralık 2018’ de de bakanlığımız rakip sendikaya çoğunluk tespiti verdi. Anayasal itiraz hakkımızı 25 Aralık 2018’de haklı gerekçelerimiz ile kullandık. Haklı gerekçelerimiz vardı. 696 KHK’ya göre kamu toplu iş sözleşmesinin uygulanacağı çalışanların yüzde 90’ı üyemiz olması, 696 KHK’ya göre uygulanmayacak sözleşmesinin çoğunluk nisap miktarına dâhil edilerek, işçileri figüran olarak kullanmaları ve haksız yetki devri oluşması, kadroya geçen ve sendikamız ile sözleşmesi devam eden üyelerimizin işkollarının işverenlerce düşürülmesi, farklı işkollarındaki çalışanların, idareler tarafından sağlık işkolunda değiştirilerek, malum sendikaya üye yaptırılması, çoğunluk sayımızı etkileyerek yetkimizin haksız devşirilmesine, müsaade mi etseydik” dedi.

Mahkemenin itirazlarını incelediğini 25 Nisan 2019 da Sağlık Bakanlığı yetkisini sendikamıza verdiğini söyleyen Genel Başkanımız Hakan Toy, “Mahkeme karar tarihinde, henüz kamu çerçeve protokolü görüşmeleri başlamamışken, henüz hiç bir sendikanın kamu sözleşmesi görüşmelerini bitmemişken, bizim itirazımız sonuçlanmıştır. Malum sendikanın kamu sözleşmesinden yararlanmasınlar diye itiraz ettiler yalanına bir yenisini ekleyerek, sözleşme süresini uzatıyorlar sizi mağdur ediyorlar yalanları da tutmamıştır. Umut tacirliği yapanların oyunları bozulmuştur. Aynı sendika mahkeme kararına itiraz ederek, şimdi yüzsüzlüğün tiyatrosunu oynamaktadır” diye konuştu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Yeni dönemde, teşkilatımızın gereksinimleri doğrultusunda, örgütlenme stratejisi, büyüme, bütünleşme ve sürdürülebilir daha iyi hizmet noktasında, teşkilat yapımızda önemli değişikliklere imza atacağız. Yeni kurullar kurarak daha güçlü bir teşkilat olmaya çalışacağız.  Şubelerimizi, il temsilciliklerimizi ve temsilciler meclisimizi yeniden canlandıracağız. Doğu, batı, kuzey, güney ayrımı yapmadan tüm şubelerimizin ve üyelerimizin genel merkez yöneticisi olacağız. Teşkilatımız, birlik içinde fitneye fırsat vermeden, tek yürek olursa, sendikamız hak ettiği yere gelecek, bu sancak daha yükseklere dikilecektir. Dostlarımız sevindirmeye, rakiplerimiz üzülmeye devam edeceğiz. Milli şairimizin dediği gibi; / Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Konuşacak çok şey var ama Hz. Mevlana’ nın bir sözü ile konuşmamı bitirmek istiyorum. ‘Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme dargın, / Gönlüm duygularımı anlatmadığı için kızarken dilime; / Dilim anlatamayacaklarımı düşündüğü için kızıyor gönlüme; / Doğruları takdir etmeye, yanlışları söylemeye devam edeceğiz.’ Eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz haklı mücadelemizden geri dönmeyeceğiz.” Genel kurulumuz ülkemize, sendikamıza, çalışma hayatına hayırlar getirmesini dilerim.” şeklinde konuştu.

TÜRK –İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY: ENFLASYONUN ALTINDA BİR ZAMMI KABUL ETMEYİZ

20. Olağan Genel Kurulumuzda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, binlerce kamu işçisinin alacağı zam oranları öncesinde hükümete enflasyon uyarısında bulundu. Atalay, enflasyonun altında bir rakama imza atmayacaklarını bildirdi

Ergün Atalay kurultayda yaptığı konuşmada işçilerin başlıca sorunlarını dile getirdi.

BAKANLIKTAN YANIT BEKLENİYOR

Yaklaşık 200 bin kamu işçisinin 2020-2021 yılları için alacağı zam oranlarının belirlenmesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na taleplerini geçen hafta sunduklarını hatırlatan Atalay, önümüzdeki günlerde konuya ilişkin yanıtların da geleceğini kaydetti.

Enflasyon rakamlarının altında bir ücret zammına razı olmayacaklarını ifade eden Atalay, "Kamu sözleşmesiyle ilgili taleplerimizi Bakanlığa ilettik,
önümüzdeki hafta bir cevap verecekler. O süreçte ne yapacağımızı Kamu Koordinasyon Kurulu’nda belirleyeceğiz. Enflasyonun altında bir rakama imza atmayız. Atmayı doğru bilmiyoruz. Yaşanan bir enflasyon gerçeği
var" diye konuştu.

'KIDEM İÇİN 81 İLDE MİTİNG YAPARIZ'

Atalay, kamu işçilerinin zamlarının dışında çalışma hayatında yaşanan diğer sorunlara da değindi.

Gündemde kıdem tazminatının olduğunu vurgulayan Atalay şöyle konuştu: "1 Mayıs’ta Kocaeli’ den en net mesajlarımı­zı verdik. Kıdemle ilgili önümüze aksi bir du­rum gelirse Kocaeli’ de yaptığımızı 31 vila­yette, 81 ilde yaparız. Korkum şu ki; eğer yan­lış bir şey olursa bedelini birlikte öderiz. Biz [Milislerimizle çatışmayız. Ama miting yapı­lacaksa en güzelini yaparız. Mili bir eylemi Türk-lş yapar."

BAŞOĞLU VE ŞEHİT YAZICIOĞLU’ NUN DOSLUĞU HERKESE ÖRNEK OLACAK BİR DOSTLUKTU

Olağan Genel Kurulumuza katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci, sendikamıza büyük övgülerde bulunarak, Sendikamızın kurucu ve Onursal Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu arasında ki dostluğa değinerek, herkese örnek olacak bir dostlukları olduğunu söyledi. Mustafa Başoğlu’nu ve şehit Muhsin Yazıcıoğlu’ nu rahmetle anan Destici, bu iki insanın açtığı yolda yeniden el ele vererek yürünmesi gerektiğini söyledi.

Çalışanların enflasyon karşısında ezildiğine dikkat çeken Mustafa Destici, yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesinde enflasyon rakamları göz önüne alınarak, işçiye yaşanabilir bir zam yapılması gerektiğini belirtti.

Sendikaların işçinin haklarının savunucusu olduğunu vurgulayan Destici, sendikaların, işçiye yönelik sendikal baskıdan kesinlikle kabul edilmeyeceğinin altını çizdi. Her ne olursa olsun üyelerin de baskılara boyun eğmemesi gerektiğini söyleyen Mustafa Destici, işçinin haklarının savunulması ve baskılara karşı işçinin yanında olacağını söyledi.

Zorlu Bir İstanbul seçim sürecinin geride kaldığını anımsatan Destici, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimleri sürecinde adayların çok seviyeli ve bir birlerine karşı saygılı olduklarını dile getirerek adayları bu davranışlarından dolayı tebrik etti.

Seçimin geride kaldığını söyleyen Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu’ u tebrik ederek, gündemin artık seçimden çıkıp geçime dönmesi gerektiğini söyledi.

SAĞLIK – SEN GENEL BAŞKANI DURMUŞ: SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİR AİLEDİR

Olağan Genel Kurulumuza katılarak bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanları büyük bir ailedir. Bu aile içerisinde hepimiz bütünü tamamlayan birer parçayız. Sıkıntılarımızı çözmek için bu parçalar bu parçalar bir araya gelerek sıkıntılarımızı çözmeliyiz.” dedi.

Türkiye’ de sendikal başlangıcın mimarlarının işçi sendikaları olduğunu hatırlatan Durmuş, ülkedeki sendikal hareketin güçlenmesi için el ele verilmesi gerektiğini belirtti.

Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Semih Durmuş, Genel Başkanımız Hakan Toy’ u ve Yönetim Kurulunu tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ KONCUK: HAKAN TOY, MUSTAFA BAŞOĞLUN’ DAN EL ALDI, BAŞARILI OLACAĞINA BÜTÜN KALBİMLE İNANIYORUM

Genel Kurulumuza İYİ Partiyi temsilen katılan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, olağan genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Hakan Toy, Türkiye’ de sendikacılık tarihine damgasını vuran Mustafa Başoğlu’ndan el aldı. Hakan Başkanımızın başarılı olacağına bütün kalbimle inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Kamu sözleşmesiyle ilgili Tür-İş’in taleplerine değinen İsmail Koncuk, “Türk-İş son derece makul bir teklifle masaya geldi. 300 TL seyyanen zam, birinci altı ay için yüzde 15 zam, diğer üç altı ayda da, enflasyon artı yüzde üç. Aslında bu rakamların pazarlık yapılacak bir yanı da yok. Türk-İş öyle bir rakam koymuş ki geriye doğru gitme imkânını da ortadan kaldırmış. Bu rakamlardan geriye gidin gibi bir durum söz konusu değil. Neden çünkü 24 Hazirandan bu yana Türkiye’nin, aziz milletimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların şu rakamların ilerisindeki zamlarla aşılabileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla bu rakamlarda Türk-İş kendine geri gidebilme, manevra alanı bıraksaydı. Mesela yüzde 20 isteseydi. Yüzde 15’ den geriye dönüş olmamalı burada. 300 TL zamdan geriye dönüş olmamalı. Enflasyon artı yüzde üçten geriye dönüş olmamalı” diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “TÜİK’ in ortaya koyduğu rakamların arızalı olduğunu uzmanlar ifade ediyorlar. Bakın daha bu gün akaryakıta 22 kuruş zam geldi. Elektriğe zam geldi. 24 Hazirandan bu yana yaşadığımız zamlar telefi edilmedi. Bu ülkede dolar 7.23’ ü gördü. Doların arttığı dönemde artan gıda maddelerinin hangisi düştü. Hiç biri düşmedi. Bu süreçte işçi kardeşlerim, memur, kardeşlerim, emekliler. Sizler perişan oldunuz. Fakat hükümet size telafi zammı yapalım diye Türk-İş başkanını hiç davet etti mi? Hayır etmediler. Şimdi Türk-İş’ in zam talebini pazarlıksız kabul etmeleri gerekir. Bunun pazarlığı olmamalı. Ben Ergün Atalay’ın bu zam talebinin arkasında demir kertiği gibi duracağına bütün kalbimle inanıyorum. Çünkü Türkiye’ de bir sendikacılık yapılacaksa bunu en iyi Türk-İş yapar” şeklinde konuştu.

Sendikamızın hazırladığı tanıtım filmine atıfta bulunan Koncuk, “Tanıtım Filmin de Sayın Cumhurbaşkanımız Türk-İş İçin yerli ve milli sendika dedi. Fakat birileri Türk-İş’in altını oyarken de Sayın Cumhurbaşkanı’nın çıkıp Türk-İş yerli ve milli sendikadır demesini beklerdik. Belediye seçimlerinden sonra bir sendikadan istifalar olmuş. Sayın Cumhurbaşkanı bu duruma isyan etti. Adalet Bakanı isyan etti. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Adalet Bakanı’nın Türk-İş’ten üye istifa ettirilirken de çıkıp da Türk-İş’ in hakkı var. Böyle baskıyla sendikalardan istifa ettirilemez dediğini duymadım. Onun için bir sendikacılık yapılacaksa Türkiye’de Türk-İş’le yapılacaktır. Türk-İş’in bu konuda bilgisi var. Tecrübeli kadroları var. Ben Tür-İş’in son derece başarılı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Olağan Genel Kurulun hayırlı olması temennisinde bulunan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Hakan Toy, Türkiye’ de sendikacılık tarihine damgasını vuran Mustafa Başoğlu’ndan el aldı. Hakan Başkanımızın başarılı olacağına bütün kalbimle inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. 20 Olağan Genel Kurulunuzun önce Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına, Türk-İş’e, aziz milletimize ve sağlık ve sosyal hizmetler iş kolu çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum” diye konuştu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: BU ÜLKEDE ARTIK SEN BEN FARKI OLMAMALI

20. Olağan Genel Kurulumuza katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ülkedeki kutuplaşmanın tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, artık insanlarımız arasındaki sen ben farkının kalkması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun birleşmesinden ve bütünlüğünden yana olduklarını ifade eden Veli Ağbaba, sendikaların işçilere iktidar güçlerini kullanarak baskı yapmalarının da kabul edilemeyeceğini söyledi.

Olağan Genel Kurulumuzun hayırlı olması temennisinde bulunan Ağbaba, Genel Başkanımız Hakan Toy’u ve yönetim kurulunu tebrik ederek, başarılar diledi.

20. OLAĞAN GENEL KURUL SONUNDA YAPILAN SEÇİMDE:

 

GENEL BAŞKANLIĞA:

HAKAN TOY,

GENEL SEKRETERLİĞE:

DOĞAN ALIÇ

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA: 

OSMAN ÇAVUŞ

SÜLEYMAN TURGUT 

ADEM SARIÇOBAN

seçildiler.

Fotoğraflar