Başkanlarımız Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Baş’a İade -i Ziyarette Bulundular

Başkanlarımız Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Baş’a İade -i Ziyarette Bulundular

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genel Kurulumuza katılan Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş’ a iade-i ziyarette bulundular.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç ve Genel Başkan Yardımcımız Osman Çavuş, sendikamızın 20. Olağan Genel Kuruluna katılan Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş’ a iade-i ziyarette bulunarak, iş kolumuzdaki aksaklıklar hakkında istişarelerde bulundular.

Mehmet Baş’ın Olağan Genel Kurulumuza katılımından duyduğu memnuniyeti belirten Genel Başkanımız Hakan Toy, Baş’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda yaşanan sıkıntıların çözümü için bundan sonra ki süreçte daha aktif bir şekilde birlik içinde çalışmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

“İş kolumuzda ne yazık ki şimdiye kadar birikmiş birçok sorun var. Bu sorunların çözümü için sendika olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İş kolumuzdaki çalışanların 696 gibi büyük bir problemleri var. Çalışanların kadro almaları elbette bizleri de çok sevindirdi. Fakat 696 KHK ile kadro alımında büyük eksiklikler var. Yanlış gidenler var. Bunların giderilmesini bekliyoruz. Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışanların sıkıntıları çözüm bekliyor. Özellikle 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan 4/D kadrosunda bulunan Ambulans şoförlerinin 24 saat çalıştırılmamaları, iş barışını ve düzenini bozmakta. Sağlık çalışanlarının 270 saatin üzerinde çalışmaları halinde fazla mesai alamama gibi sıkıntıları var. Zorunlu emeklilik, tayin ve nakil gibi sağlık çalışanlarını mutsuz ve huzursuz eden uygulamalar var. Bunların bir an önce aşılması için el ele vererek çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.”

Genel Başkanımız Hakan Toy’a ve Yönetim Kurulu Üyelerimize yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar dileyen Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş ise çalışma hayatında ki sıkıntıların çözülmesi için çalıştıklarını belirterek, sendika ve işverenin el ele vererek sıkıntıların daha kısa zamanda çözüleceğine inandığına vurgu yaptı.

Mehmet Baş, Genel Başkanımız Hakan Toy’un dikkat çektiği sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda yaşanan aksaklıkların giderilmesi konusunda bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, tarafların bir araya gelerek işçinin sıkıntıları ve talepleri karşılanması konusunda daha başarılı işler yapacağına inandığını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Genel Başkanımız Hakan Toy, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş’a bir plaket taktim ederek, 20. Olağan Genel Kurulumuza katılımından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.