KAMUOYUNUN DİKKATİNE

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bilindiği üzere 01.01.2019 – 31.12.2020 yıllarını kapsayan Kamu Protokol Çerçevesi Hükümet adına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; kamudaki işçiler adına ise Genel Yetkili Konfederasyon Türk-İş arasında devam etmektedir.

Yaklaşık 220 gündür devam eden süreçte Hükümet yetkilileri Türk-İş’in taleplerine hiçbir şekilde yaklaşmamış ve çok altında bir teklifle ısrar etmektedir. Bakanlığın bu ısrarlı yaklaşımına karşı 09.08.2019 tarihinde Kamu Koordinasyon Kurulu saat 10:30’ da Türk-İş’ de acilen toplanmıştır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ nın tekliflerini değerlendirmiştir. Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş kolunu temsilen ise toplantıya Genel Başkanımız Hakan Toy katılmıştır.

Koordinasyon Kurulu Toplantısında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın teklifleri ve Türk-İş’imizin talepleri incelenerek değerlendirmeler yapılmıştır.

- Ücret zamların da gelinen son nokta,

- 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen 4/D’ li çalışanların, Toplu Sözleşme Protokolünden yararlanmaları ve mali, sosyal haklarının iyileştirilmesi;

NOT: Taleplerimizin tamamını Ek-1’ de bulabilirsiniz.

gibi maddeler görüşülmüş, Türk-İş’imizin taleplerinden taviz vermemesi konusunda ki kararlılığı ısrarla belirtilmiştir. Ayrıca Türk-İş olarak bundan sonra ki süreçte yürüteceğimiz eylem planı hakkında görüşülmüştür.

TÜRK-İŞ’ in Eylem Planı:

1 - 15 Ağustos 2019 Perşembe günü sabahı, bir bildiri işyerlerinde mesai başladığında okunacak ve ardından bir saat oturma eylemi yapılarak işçilerin üretimden gelen gücü gösterilecektir.

 2 - 16 Ağustos 2019 Cuma günü işyerlerinde işçiler öğle yemeği yemeyerek ortak tepkilerini gösterecektir.

3 -  19 Ağustos 2019 Pazartesi günü TÜRK-ÎŞ üyesi sendikaların bütün genel başkan ve merkez yöneticileri ile şube yönetim kurulu üyeleri saat 10.00’da Ankara’da genel merkez binamızda toplanacaktır. Daha sonra Güven Parka gidilerek kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.

4 - Bu süreçte TÜRK-ÎŞ Başkanlar Kurulu 15 Ağustos 2019 Perşembe gününden itibaren Ankara’da olağanüstü toplanarak gelişmeleri değerlendirecek ve gerektiğinde yeni kararlar alacaktır.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 67 yıldır hep ülkenin ve milletin yanında durmuş, ülkesinin ve milletinin menfaatine olmayacak hiçbir adımda ve harekette yer almamıştır. Fakat gelinen noktada işçi enflasyona göz göre göre ezdirilmekte ve hayatını idame ettirebilecek bir ücret alamamaktadır.

Türk-İş ve Sağlık İş camiası olarak işçilerin üretimden gelen gücün artık görülmesini istiyoruz. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek ve işçimizin alın terinin emeğinin karşılığını alana kadar yapmamız gereken ne varsa yerine getireceğiz.

 

                                                                                             Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası

                                                                                                       Yönetim Kurulu