Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını Tebrik Ediyoruz

Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını Tebrik Ediyoruz

Bizi birbirimize yakınlaştıran ve bağlarımızı güçlendiren bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurban, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in şahsında somutlaşan sadakat, teslimiyet, vefa ve fedayı ifade etmektedir.

Kurban, şu zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz infak ve paylaşımı bilince çıkaran bir olgudur.

Kurban, dünyamızı hüzne gark eden muhtaçların, ezilenlerin, yurtsuzların, garip ve yalnızların tebessümüdür.

Kurban, Rabbimize yakınlaşma vesilesidir. Kurban, Rabbe yakınlaşmanın yolunun; komşulara, akrabalara, tebessümüne yutkunmanın eşlik ettiği kimsesizlere ve muhacirlere yakınlaşmaktan geçtiğinin bilincinde olmaktır.

Müslümanlar, kendileri tokken komşularının aç olmasına rıza gösteremeyecekleri bir inançla ahlaklanmışlardır. Bu inanç, vahşi küresel kapitalizm karşısında sosyal dayanışma, adalet ve eşit dağılım üzerine kurulu adil dünyanın kapılarını aralamaktadır. İşte Kurban Bayramı, İslam dünyası için böyle bir paylaşma duygusuna, kucaklaşma ve tekâmül noktasına işaret eder.

Bu bayram, dostluğun, kardeşliğin ve güzelliğin hâkim olmasında, insanları mağdur eden kapital çarpık küresel düzenin değişmesinde ve yerine daha iyi bir sistemin kuruluşunda milat olsun istiyoruz.

Takvanın ve şükrün bayramı olan Kurban Bayramının cennet bayramına dönüşmesi duasıyla tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor; iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.