Toy: İşçinin Emek ve Hak Mücadelesi İçin Gece Gündüz Çalışacağız

Toy: İşçinin Emek ve Hak Mücadelesi İçin Gece Gündüz Çalışacağız

Genel Başkanımız Hakan Toy, Trabzon’un Akçaabat İlçesi Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında “İşçinin emek ve hak mücadelesi için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde 2016 yılında çalıştıkları dönemde haksız bir şekilde iş hakkı fesh edilen 3 üyemiz için sendikamız tarafından işe iade edilmeleri için dava açılmıştı. Açılan davadan 2 üyemiz davasından vaz geçerken, Sendikamızın Trabzon Şube Sekreteri Asiye Durmuş ise davasından vaz geçmeyerek Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ile birlikte verdikleri hukuki mücadele sonucu davayı kazanmış ve işe iadesi sağlandı.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, haksız nedenlerle işten çıkarmaların son bulması ve devletin zarara uğratılmaması için Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenlediler.

Sendikamız adına basın açıklaması metnini okuyan Genel Başkanımız Hakan Toy, İşçinin haklı mücadelesi ve alın teri için bir an olsun duraklamadan çalıştıklarını vurgulayarak, tek derdi evine helal lokma götürmek olan işçinin haksız nedenlerle işten çıkartılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Bugün türkiye sağlık İşçileri Sendikası olarak Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önünde onurlu bir emek mücadelesinin zaferini siz dostlarımızla birlikte basın açıklaması ile tüm kamuoyuna duyurmak için buradayız. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası kamuda çığ gibi büyüyen taşeron köle sistemine karşı, çalışanların ekmeklerinin ve geleceklerinin 2 tutanak ve 2 dudak arasında olmaması için, iş güvencesi için, ilk sendikal örgütlenme ve kadro mücadelesini 1999 yılında başlattık ve ayrımsız kadro ve kamu sözleşmesi için mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Toy, “Sendikamızın karakteri gereği, nerede bir mazlum ve mağdur varsa yanında olmaya ve bize inanan bir üye dahi kalsa onun haklarını, hukuk çerçevesinde savunmaya devam ettik ve devam edeceğiz. 1 ocak 2016 tarihinde Akçaabat Haçlalı Baba Devlet Hastanesinde ihaleyi alan taşeron şirket tarafından keyfi olarak 18 sağlık çalışanının çoluğu çocuğu düşünülmeden, işine son verilmiştir. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, gerekli siyasi ve idari görüşmeler yapılmıştır. Öncelikle bu hastane önünde, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı basın açıklaması yaparak ilk tepkimizi gösterdik. Tüm yetkilileri ve müfettişleri göreve çağırdık. Acımasızca kış günü, işine ve aşına son verilen 18 çalışanın sadece üç tanesi bizim iş kolumuzda, bizim üyemizdi. Üç üyemiz için hukuk mücadelesi başlattık. İki üyemiz kendi istekleri ile davalarından feragat ettiler. Birisi vardı ki; ben şube yöneticisiyim, ben kendi hakkımı savunamazsam, dik duramazsam üyelerimin hakkını nasıl savunurum, yapılan bu haksızlık karşısında sonuna kadar sendikam ile hukuki mücadeleye varım diyen koca yürekli Asiye Durmuş kardeşimizdi. Zorlu bir süreci beraber yaşadığımız Asiye Durmuş hiçbir zaman yeise kapılmadı, inancını kaybetmedi. Bugün onurlu hak ve emek mücadelemizin sonucu olarak asiye durmuş kardeşimizin gasp edilen hakkını söke söke geri alarak, işine geri dönmesinin ve sendikamız tarafından kazanılan hukuk zaferinin haklı gururunu siz dostlarımızla burada birlikte yaşıyoruz ve tüm kamuoyuna ilan ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Genel Başkanımız Hakan Toy “Bir kere daha anlaşıldı ki;  hak verilmez alınır” vurgusunu yaparak şunları söyledi:

“Bu zorlu hukuk mücadelesi sürecinde, öncelikle dik duruşundan dolayı Asiye Durmuş kardeşimize ve ailesine, kendisine sahip çıkan Genel Başkan Yardımcımız Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş’ a, Trabzon Şube Yönetimimize ve üyelerimize, bizi yalnız bırakmayan kardeş sendikalarımıza ve basın emekçilerimize, hukuk zaferine imza atan hukuk müşavirliğimize, şahsım, yönetim kurulum ve tüm teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Unutulmamalıdır ki; Allah doğrunun yanındadır.”

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak üyelerinin, mazlumun ve mağdurun yanında olmaya, kimsesizlerin kimi olmaya devam edeceklerini söyleyen Genel Başkanımız Hakan Toy, “Eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz haklı davamızdan geri dönmeyeceğiz.” diye konuştu.            

Basın açıklamasında konuşan Osman Çavuş ise 696 KHK ile 2 Nisan 2018 tarihinde işe başlayan işçilerin kamu çerçeve protokolüne dahil edilmemesinin yanlış olduğunu vurguladı. Osman Çavuş,  2016 yılında Haçkalı Baba Devlet Hastanesi işyerinde 18 işçinin iş akitlerinin sona erdirilmesini hatırlatarak, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak açtıkları işe iade davası neticesinde Trabzon Şube Sekreteri Asiye Durmuş’un işe başladığını ve haksızlık edenlere, Türk Yargısının dersini verdiğini söyledi.

 

Video

Fotoğraflar