Sendikamızın Hukuki Başarısına Karadeniz Gazeteleri Geniş Yer Verdi

Sendikamızın Hukuki Başarısına Karadeniz Gazeteleri Geniş Yer Verdi

Sendikamızın hukuki başarısı Karadeniz Bölgesinde yayım yapan gazetelerde geniş yer buldu.

Haklı mücadelemiz sonucu verdiğimiz hukuki çaba neticesinde ve yüce Türk adaletinin verdiği kararın yerini bulmasıyla iş hakkı feshi edilen Trabzon Şube Sekreterimiz Asiye Durmuş’un işe iadesiyle ilgili basın açıklamamız Karadeniz Bölgesinde yayım yapan gazetelerde geniş yer buldu.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde 2016 yılında çalıştıkları dönemde haksız bir şekilde iş hakkı feshi edilen 3 üyemiz için sendikamız tarafından işe iade edilmeleri için dava açılmıştı. Açılan davadan 2 üyemiz davasından vazgeçerken, Sendikamızın Trabzon Şube Sekreteri Asiye Durmuş, “Ben şube yöneticisiyim, ben kendi hakkımı savunamazsam, dik duramazsam üyelerimin hakkını nasıl savunurum, yapılan bu haksızlık karşısında sonuna kadar sendikam ile hukuki mücadeleye varım” diyerek davasından vazgeçmemiş ve Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ile birlikte verdikleri hukuki mücadele sonucu davayı kazanarak işe iadesi sağlanmıştır.

Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlanmış ve üst mahkemelerce onandıktan sonra Asiye Durmuş Başkanımız, 27.08.2019 tarihinde yeniden işine başlamıştır.

Yaşanan haksızlıkların ve yüce Türk Adaletinin vermiş olduğu karardan duyulan memnuniyeti anlatmak için Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenlediler.

Başkanlarımızın yapmış oldukları bu basın açıklaması Karadeniz Bölgesinde yayım yapan gazetelerde geniş yer bulmuş ve Türk basın da emekten ve emekçiden yana olan tavrını bir kez daha ortaya koymuştur.

Doğrudan, emekten, alın terinden, hak mücadelesinden yana olan ve meşakkatlerle dolu bu zorlu mücadelemizde adalet çığlıklarımızı yüce Türk halkına duyuran kıymetli basın mensuplarına katkılarından dolayı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak teşekkür ederiz.

Bilinmesini isteriz ki; üyesinden şube başkanına; işyeri temsilcisinden Genel Başkanına kadar sağlıklı bir vücudun düzeni ve bütünlüğü içinde olan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, her zaman işçinin yanında olmuş, haklarını avunmuş; ülkenin en ücra köşedeki bir tek üyesini bile unutmadan sonsuza kadar mücadelesine devam edecektir.