Sağlık Bakanlığına Yüzdelik Farklar İçin Açtığımız Davayı Kazandık

Sağlık Bakanlığına Yüzdelik Farklar İçin Açtığımız Davayı Kazandık

Sağlık Bakanlığına yüzdelik farkların geriye dönük ödenmesi için açmış olduğumuz davayı kazandık. Bütün Sağlık Bakanlığı çalışanlarına hayırlı olsun.

Bilindiği üzere 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında 02.04.2018 tarihinden önce yapılan işin niteliği, özelliği, zorluğu ve diplomaya dayalı olması nedenleriyle il müdürlüklerinin yapmış olduğu ihalelerde asgari ücret ve katlarından maaş almakta olanlar, 01.01.2019 tarihinden itibaren bu haklarının ödenmediği üyelerimizce sendikamıza bildirilmiştir.

Sendikamızın Yönetim Kurulunun almış olduğu karar gereğince 15.04.2019 tarihinde yüzdelik farkların ödenmesi için emsal dava açtık.

İzmir 112 Acil Ambulans Hizmetlerinde çalışmakta olan üyelerimize imzalattırılan bireysel iş sözleşmeleri ücret kısmında asgari ücretin %30 fazlası ödenir ibaresi olmasına rağmen bireysel iş sözleşmesine uyulmadığı gerekçesiyle açılan dava 17.09.2019 tarihinde sonuçlanmıştır.

Davanın kabulü ile ücret farkı alacağı, ikramiye, ilave tediye alacağı hesaplanmış olup işçi alacağını toplamda kesinlik sınırının aldın da olması nedeniyle istinaf ve temyiz yolunun kapalı olduğu kesin karardır.

Bu emsal kararın asgari ücret ve katlarıyla çalışan bütün işçilerimize hayırlı olmasını dileriz. Sendikamız, 1961 yılından bu güne kadar emeği ve alın teriyle evine ekmek götüren işçi kardeşlerimizin haklarını ve menfaatlerini aramaya devam etmektedir.

Bu hukuk mücadelesinin işçi lehine sonuçlanmasında emeği ve gayreti geçen bize gönülden destek veren, sendikamıza güvenen tüm işçilerimize teşekkür ederiz.