Fırat’ın Doğusuna Yapılacak “Barış Pınarı” Harekâtında Mehmetçiğimizin Yanındayız

Fırat’ın Doğusuna Yapılacak “Barış Pınarı” Harekâtında Mehmetçiğimizin Yanındayız

Devletimiz, Fırat’ın doğusunda yuvalanmış terör örgütlerini temizleyerek güvenli bölge oluşturmak amacıyla “barış pınarı” askeri harekâtını başlatma kararı almıştır.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile emperyalizmin oluşturmak istediği terör koridorunun önünü kesen devletimiz, Fırat’ın Doğusuna yönelik bu harekatla, emperyalizmin taşeronluğunu yapan PKK/PYD terör örgütünü süpürerek bölgeyi asıl sahiplerine teslim etmeyi amaçlayan harekatı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak destekliyor ve bütün varlığımızla, dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız.

Bu harekâtla inşallah; bölgenin huzur ve güvenliğini sağlayacak, yıllardır türlü vahşetlere tabi tutulan bölge halkının kurtuluşuna vesile olacak, barış ve adaletin hâkim kılınmasına katkıda bulunacağız. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi devletimiz, Barış Pınarı Harekatını da uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak gerçekleştirmektedir. Suriye ile 911 km sınırı olan Türkiye’nin, hemen güneyinde emperyalizmin stratejileri doğrultusunda hareket ederek huzur ve güven ortamına musallat olan taşeron terör örgütleriyle mücadelesi uluslararası hukuktan kaynaklanan en tabii hakkıdır.

Sınırlarımız ötesinden ülkemizin güvenliğini, varlığını ve üniter yapısını tehdit eden teröristlerin kökü kazınıncaya dek bu mücadele sürecektir.  Türk Ordusu, hem sınırlarımız içinde yaşayan milyonların bekası hem evlerinden yurtlarından koparılarak dünyanın dört bir yanına savrulmuş aileler için hem de Suriye’deki milyonları yeniden barışla buluşturmak üzere bu harekatları gerçekleştirmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkilileri her zemin ve şartta “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız” açıklaması yapmaktadır. Fakat, hiçbir değeri tanımadan insanları katleden, şehirleri yerle bir ederek Suriye’yi insansızlaştıran stratejilerin emperyalist mimarlarının ve gerçekleştirdiği her sınır dışı operasyonla birlikte Türkiye’yi “işgalci” diyerek karalayanların sözleri her defasında boşa düşmektedir. Kaldı ki, milletimizin de devletimizin de hafızasında Suriye Arabıyla, Kürdüyle Türkmeniyle, Nusayrisi, Sünnisiyle kardeşlerimizin yurdudur.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak bütün varlığımızla ve dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız. Yüce Rabbimiz' den dileğimiz, hiçbir Mehmetçiğimizin burnu dahi kanamadan, ayaklarına taş değmeden bölgemizi kan gölüne çeviren, insanları evlerinden yurtlarından eden zalimler karşısında Türk askerini daima muzaffer kılması yönündedir. Emperyalizmin taşeron terör örgütlerinin eliyle toza dönüştürmek istediği toprakların, yeniden sahipleriyle buluşması için devletimiz tarafından gerçekleştirilecek “Barış Pınarı Harekatının” yanında durduğumuzu belirtmek isteriz. 

Allah muvaffak eylesin.