İzmir’deki Üyemiz Adına “Yüzdelik Farkın Ödenmesi” İçin Açtığımız Davayı Kazandık. Mahkeme Kararı İcraya Konulmuştur.

İzmir’deki Üyemiz Adına “Yüzdelik Farkın Ödenmesi” İçin Açtığımız Davayı Kazandık. Mahkeme Kararı İcraya Konulmuştur.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak İzmir Şubemizin Üyesi Hasan Öztürk adına asgari ücretin yüzde 30 fazlasının ödenmesi için açmış olduğumuz davayı kazandık. Karar icraya konulmuştur.

Bilindiği üzere 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında 02.04.2018 tarihinden önce yapılan işin niteliği, özelliği, zorluğu ve diplomaya dayalı olması nedenleriyle il müdürlüklerinin yapmış olduğu ihalelerde asgari ücret ve katlarından maaş almakta olanlar, 01.01.2019 tarihinden itibaren bu haklarının ödenmediği üyelerimizce sendikamıza bildirilmiştir.

Üyelerimizin bu talebi üzerine Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak ülkemizin çeşitli illerinde bireysel davalar açtık. İzmir Şubemizin üyesi olan Hasan Öztürk açtığımız bireysel dava neticelenmiş ve icraya konulmuştur.

Konya Selçuk Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım Ve Rehabilitasyon Merkez’ inde çalışan üyelerimiz adına bireysel davalar açmış bulunmaktayız. Bu davalarla ilgili yargılama süreci devam etmektedir.  

İŞTE İCRAYA KONULAN MAHKEME KARARI