3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi;

Kişilerin doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle engelli olması, sahip oldukları hakların kullanımını kısıtlayan bir unsur olarak değerlendirilmemelidir. Gerekli fırsat ve imkan sağlandığında engelliler, beceri ve yeteneklerini yaşamın her alanında gösterebilmektedir.

Engellilerin bireysel ve toplumsal olarak karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve engellilerin toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri alabilmelerini sağlamak için toplumsal farkındalık yaratmak amacı ile her yıl 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir.

Birleşmiş Milletler tarafından 2006 tarihinde 61/106 sayılı karar ile kabul edilen ve daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek 3 Aralık 2008 tarihinde onaylanan “Engelli Kişilerin Hakları Sözleşmesi” engelli hakları açısından önemli bir aşama olmuştur.

TÜRK-İŞ topluluğu olarak engelli haklarının savunulması ve bu haklara erişimin sağlanması için gereken tüm desteği vermekteyiz. Bu konuda ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluğunun bilincinde olması gerekmektedir. 

Bu nedenle sadece bir gün değil her gün, engelleri birlikte aşalım.