4 Aralık Dünya Madenciler Günü Kutlu Olsun

4 Aralık Dünya Madenciler Günü Kutlu Olsun

Ekonomik büyümenin en önemli parametrelerinden biri enerji kaynaklarının verimli ve etkin bir şekilde değerlendirilmesidir.

Özellikle enerji kaynakları içerisinde emek yoğunluğu en üst düzeyde olan madencilik sektörünün artan enerji ihtiyacının karşılanmasında sağladığı katma değer vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Yerin altını verimli ve değerli hale getiren maden emekçileri, yerin üstünde durmadan artan kaynak ihtiyacını omuzlarında taşımaktadır. Bu gayret ve emek, karşılık bulduğu ekonomik değerin çok ötesinde bir anlama sahiptir.

Hem ulusal hem de küresel birincil enerji kaynak dağılımında ilk sırada yer alan ve ülkelerin büyümesinde başat bir rol üstlenen kömür başta olmak üzere madenlerde üretilen artı değer madencilerin emekleri, gayretleri ve alın teri üzerinde yükselmektedir.

Madenci kardeşlerimizin emekleri bizlerin en büyük emanetidir. Ülkemizin ilerlemesinde, refah düzeyinin yükselmesinde önemli pay sahibi olan işçi ve emekçilerimizin haklarını korumak ve emeklerinin karşılıklarını alabilmeleri için gerekli her türlü çalışmaya destek vermek Sendikamızın öncelikli konuları arasındadır.

Bugün, bu vesilesiyle insanımızın aydınlık geleceği uğruna alın teri döken tüm madencilerimizin ‘Dünya Madenciler Gününü’ kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları içerisinde bir kez daha saygıyla anıyor, tüm maden emekçilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyoruz.