“İş Kanunu ve Yargıtay Uygulaması” Adlı Kitap Tanıtıldı

“İş Kanunu ve Yargıtay Uygulaması” Adlı Kitap Tanıtıldı

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından hazırlanan, TOBB ve TÜRK-İŞ tarafından basımı gerçekleştirilen "İş Kanunu ve Yargıtay Uygulaması" isimli kitabın tanıtım toplantısı Yargıtay ana binasında düzenlendi.

Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, YSK Başkanı Sadi Güven, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda sendika temsilcisi katıldı.

Genel Başkan Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ’in önceliğinin en başından beri Türkiye olduğunu belirterek, "1 milyon 100 bine yakın üyesi olan 4 milyonluk aileyiz. Ben onun başkanıyım, benim görevim ülkenin çıkarlarını söylerken, temsil ettiğim arkadaşlarımın sıkıntılarını ülke gündemine taşımak. Onun için biz her noktada ne işverenin hakkını sıkıntıya sokalım ne de işveren bizim hakkımızı sıkıntıya soksun. Bununla ilgili gücümüzün yettiğini zaman zaman söylemeye gayret ediyoruz" dedi.

Yargıtay Başkanı CİRİT konuşmasında, birinci ve ikinci sanayi devrimiyle çalışma hayatındaki şartların değiştiğini, işçi ve işveren ilişkilerinin karmaşık bir hale dönüştüğünü ve sendikaların kurulmasıyla bu durumun düzelmesi için bir adım atıldığını ancak dördüncü sanayi devrimini yaşadığımız bugünlerde halen ideal noktaya gelinmediğini aktardı. 

Hukuk güvenliğine ve hukuk istikrarına en üst düzeyde önem verdiklerini ifade eden CİRİT, "Hukuku ülkede eşit, tutarlı ve güvenilir bir şekilde uygulama rolü üstlenen Yargıtay’ın iş hukukuna ilişkin uyuşmazlıkları çözmekle yükümlü dairesinin (22. Hukuk Dairesinin) hukuk ve iş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu bir alanda hukuki öngörülebilirliği gösterme çabası adına içtihat kitabı çıkarmasını çok önemsiyor ve hepsine tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"İş Kanunu ve Yargıtay Uygulaması" kitabında bireysel iş hukukuna ilişkin yol gösterici nitelikte kararların yer aldığını ifade eden CİRİT, kitabın işçi hak ve menfaatlerinin korunmasının yanında işverenlere de yol göstermesi bakımından önemli olduğunu aktardı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e teşekkür ederek, "Özellikle hukuk sisteminde, adalet sisteminde son dönemde attıkları müthiş adımlarla hukukun, adaletin, Türkiye'deki yanlış algılamanın değişmesine zemin hazırlayan bakanımıza Türk iş dünyası olarak teşekkür ediyoruz. Yine bugün bizimle olan TÜRK-İŞ Başkanımız Ergün ATALAY, Türkiye'nin tüm meselelerinde, milli meselelerde işçi-işveren ayrımı yapmaksızın hep beraber hareket etmemizi sağlamıştır. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı ATALAY Mehmetçik Vakfına bağışta bulundu.