Sağlık Çalışanlarımızın Dikkatine

Sağlık Çalışanlarımızın Dikkatine

            Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin 4. Maddesi olan “İşçinin Görev ve Yapacağı işler” başlıklı bölümünde kanuna uygun olmayan ve suiistimallere meydan verecek bazı değişiklikler yapılarak sağlık çalışanlarımıza itiraz hakkı bile verilmeden imzalatılmak istenmektedir.

         Ek Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin; 4.maddesinin,

        -5. bendinde “Hizmetin zorunlu kıldığı hallerde “işçinin istihdam edildiği görevden başka alanlarda görevlendirilmesi çalıştırılmanın idarenin iznine tabidir.” İfadesi, çalışanlara görev alanları dışında her işi yaptırma tehdidi içermektedir.

        -7. bendinde “İşçinin kendi görev alanı ile ilgili iş veya işlemleri kendisine hatırlatıldığı halde yerine germemekte ısrar etmesi veya savsaklaması halinde, durum, bağlı olduğu disiplin amirlerince en az 2 (iki) tutanakla tespit üzerine işçinin sözleşmesi işveren vekilince kendisine yapılan bildirimi takip eden 6 iş günü içerisinde, 4857 sayılı İş kanununun 25. Maddesinin birinci fıkrasının 2. Bendinin h alt bendine göre aynı kanunun 26. Maddesi uyarınca feshedilir” ifadesi ile daha önce imzalanan ceza cetvelindeki birçok madde yok sayılacaktır.

          İşçilerimizin görev alanındaki işlerini hakkıyla yapması ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri konusunda sendikamız olarak herhangi bir itirazımız olmamakla birlikte, cümlede geçen ve İş kanununun ilgili maddesinde olmayan “savsaklama” kelimesinin suiistimale açık ve art niyetli kullanılabilecek olması, ayrıca, Emekliliği gelen işçilerin zorunlu emekli edilmesinden kaynaklı personel eksikliğinden dolayı bunalan ve iş yükü aşırı artan çalışanlarımızın performanslarını artırmak yerine, tüm işçilerimize işyerinde haksızlığa uğrama endişesi, sendikal baskı ve idari mobbing unsuru oluşturacaktır.      

       İleride çalışanlarımızın yasal sıkıntı yaşamamaları için, bu ek sözleşmeye “her türlü yasal haklarım saklıdır, tarafıma tebliğ edilen yazıdaki aleyhime olan hususları kesinlikle kabul etmiyorum” ifadeleri yazılarak imzalanması gerekmektedir.

       Eğer bu ifadelerin yazılması işveren tarafından kabul edilmez ise çalıştığınız kuruma evraktan geçirilmiş dilekçe verilmesi, yine kabul edilmez ise çalıştığınız kuruma iadeli taahhütlü posta ile gönderilmesi gerekmektedir. 

        

                                                                                                                                       Yönetim Kurulu

Ek: Dilekçe örneği

 

 

 

 

 

                       

                                                                            ……………………………………………………………………………………….

 

           Daha önceden imzalamış olduğum Belirsiz Süreli İş Sözleşmesine ek olarak tarafıma imzalatılan “İşçinin Görev ve Yapacağı işler” başlıklı 4. maddedeki yapılan değişikliklerdeki önceki bireysel sözleşmeye aykırı olan ve aleyhime sonuç doğuracak maddeleri kabul etmiyorum. Yasal haklarım saklıdır. ……/…../2020

 

 

                                                                                                                                              Adı Soyadı:

                                                                                                                                               İmza         :

 

 

 

Adres:

 

 

DİLEKÇEYİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ