TÜRK- İŞ Çalışma Hayatındaki Güncel Konular ve 696’ lı Çalışanların Sorunlarını Panelde Masaya Yatıracak

TÜRK- İŞ Çalışma Hayatındaki Güncel Konular ve 696’ lı Çalışanların Sorunlarını Panelde Masaya Yatıracak

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İş) çalışma hayatında ki güncel konular ve 696 Sayılı KHK’ lıları sorunlarını düzenleyeceği panelde masaya yatıracak.

TÜRK-İŞ, 24 Şubat Pazartesi günü Ankara’da TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, uzmanlar, TÜRK-İŞ Bölge ve İl Temsilcilerinin katılacağı büyük bir panel düzenleyecek. Panelde, örgütlenmede karşılaşılan sorunlar ile çalışma hayatındaki güncel gelişmelerin ele alınmasının yanı sıra, 696 sayılı KHK ile geçici olarak düzenlenen asıl iş - yardımcı iş konusundaki muhtemel sorunlar ve bu sorunların sendikal örgütlenme üzerindeki etkileri konuşulacak.

Panel ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, panelde Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışanların tüm sıkıntılarını anlatarak, çözümleri konusunda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan destek isteyeceklerini söyledi.

Hakan Toy, iş kollarındaki çalışanların sıkıntılarını ve beklentilerini Türkiye Sağlık-İş olarak yakından bildiklerini vurgulayarak, her türlü yolu deneyerek çalışanların dertlerine derman olacaklarını ifade etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda ki sıkıntıları sıralayan Genel Başkan Hakan Toy, “Taşerondan 4/D kadrosuna geçenlerin ellerinden alınan yüzdelik farkların geri ödenmesini istiyoruz. Kurumlarda çalışanların iş kolundaki sendikaya üye olmak istediği zaman hata veriyor. Bu hatanın düzeltilmesi ve belirsizliğinin bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. 696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçenlere imzalattırılan ve işten çıkartılmaların önünün açılmasıyla ilgili yürütmenin bir an önce durdurulması gerekiyor. Çalışanların unvanları yok. İşçi statüsünde çalışanlara çalıştıkları işe göre büro personeli, temizlik personeli gibi unvanlar verilmeli. Kamu Çerçeve Protokolü imzalandı. Bununla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından her hangi bir açıklama gelmedi. 4/D li çalışanların Toplu İş Sözleşmesine dahil edilmesi gerekiyor. Bu panelde Bakanlık yetkilileri de olacak biz saydığım