Sağlık Bakanlığında Kapsam Dışı Kalan İşçilerin Kadroya Alınması İçin Talepte Bulunduk

Sağlık Bakanlığında Kapsam Dışı Kalan İşçilerin Kadroya Alınması İçin Talepte Bulunduk

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ a 696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna alınmayıp kapsam dışında kalan bütün işçilerin Sağlık Bakanlığında İstihdam edilmeleri için yazı yazarak talepte bulunduk.

Yazdığımız yazıda: “Sağlık Bakanımızın açıklamasına istinaden Bakanlık bünyesine yeni alınacak 32.000 yeni personelin alımı yapılacağı duyurulmuştur. 696 sayılı KHK ile kadroya alınmayan Kamu hastanelerinde kadro kapsamı dışında kalan “Hbys, Fizyoterapistler, Laboratuvar sonuç çalışanları, Şoförler, Yemekhane çalışanları, Röntgen, Radyoterapi, MR görüntüleme personelleri, vs,” işçilerden alımlarının gerçekleştirilmesi, bu vesile ile kadroya alınmayan işçilerin mağduriyetinin de önüne geçilmiş olacaktır.

696 Sayılı KHK ile kadro kapsamı dışında kalan işçilerimizin öncelik verilerek, işçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda siz değerli Cumhurbaşkanımızın gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyoruz.

17 Nolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan işçinin gür sesi; işçi haklarının tek savunucusu olan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, kamuda çalışan ve kapsam dışı kalan bütün işçilerin kadroya alınıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

İŞTE YAZDIĞIMIZ YAZILAR: