Başkanlarımız, Çalışma Hayatının Duayen Yazarlarından Ahmet Kıvanç' a İş Kolumuzdaki Çalışanların Sıkıntılarını Anlattılar

Başkanlarımız, Çalışma Hayatının Duayen Yazarlarından Ahmet Kıvanç

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, çalışma hayatını yakından takip eden HaberTürk’ ün duayen köşe yazarı Ahmet Kıvanç’ ı ziyaret ederek iş kolumuzdaki çalışanların sıkıntı ve taleplerini anlattılar.

Her platformda işçilerimizin sıkıntılarını ve taleplerini dile getiren Başkanlarımız, çalışma hayatını yakından takip eden HaberTürk’ ün duayen köşe yazarı ve program yorumcusu Ahmet Kıvanç’ ı ziyaret ederek iş kolumuzdaki çalışanların sıkıntı ve talepleri hakkında görüşerek, fikir alışverişinde bulundular.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışanların Covid-19 sürecinde karşılaştıkları zorluklara değinen Genel Başkanımız Hakan Toy, Sağlık Bakanlığı’ nda çalışanlar arasında ek ödeme ücreti verilirken yapılan ayrıma dikkat çekerek, bütün çalışanların aynı virüse karşı tehdit altında olmalarına rağmen aynı haklardan yararlandırılmadıklarını vurguladı.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Çocuk evlerinde ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde çalışanların virüsün ülkemizde görüldüğü günden beri, 14 gün evlerine gitmeden, çocuklarından ve sevdiklerinden uzak kalarak fedakârca çalıştıklarını belirterek, bu fedakârlığın ek ödemeyle ödüllendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanlarının, asgari ücretle çalıştıklarına dikkat çeken Hakan Toy, bu çalışanların yüzdelik dilimlerinin ödenmediğini, bunun yanı sıra kıdem tazminatı haklarının da ellerinden alınmak istediğini ifade etti. 

Ziyaretten duyduğu mutluluğu belirten HABERTÜRK Köşe Yazarı Ahmet Kıvanç, ise Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının 60 yıllık geçmişe ve birikime sahip olduğunu belirterek, işçiler için bu durumun büyük kazanım olduğunu dile getirdi. Kıvanç, Milli ve manevi duruşlarından dolayı Genel Başkanımız Hakan Toy’u tebrik ederek,  sendikamıza başarılar diledi.

Ziyarette, Basın Müşavirimiz Murat Aydın da hazır bulundu