Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TİS’ İn İmzalanmasının Önündeki Engeli Kaldırdı

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TİS’ İn İmzalanmasının Önündeki Engeli Kaldırdı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık çalışanlarının 19 aydır beklediği Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalamasına engel olan genelgeyi kaldırdı.

Çin’de başlayarak bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında Toplu İş Sözleşmelerinin de ertelenmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle genelge yayınlanmıştı.

Ülke genelinde 1 Haziran itibariyle başlatılan yeni normalleşme ve kamu hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin genelgeye dayanarak Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak Sağlık çalışanlarının daha fazla mağdur edilmemesi için Toplu İş Sözleşmesinin bir an önce imzalanmasına yönelik Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, 01.07.2020 tarihinde tarafımıza gönderdiği cevapta (Ekte belirttiğimiz yazı) 01.06.2020 tarihi itibariyle kamu hizmetlerinin yürütümüne ilişkin engellerin kaldırıldığını ve Toplu İş Sözleşmesinin yapılabileceği yönünde görüş bildirdi.

Kendi menfaatini düşünerek, işçiyi mağdur eden geçici yetkili ama etkisiz sendikaya rağmen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak kuruluşumuzun şiarı olan işçinin yararına olacak her türlü çalışmayı yürütüyor, işçi kardeşlerimiz kazanımlarına kazanım eklemeye çalışıyoruz

Buradan etkisiz sendikaya sesleniyoruz. Hodri meydan diyoruz. Artık bahanelere sığınmayın. İşçiyi daha fazla mağdur etmeyin. Toplu İş Sözleşme sürecini bir an önce başlatın. 19 aydır bir kuruş bile zam alamayan işçi bu ekonomik dar boğazda az da olsa nefes alsın. Bahane gösterdiğiniz Bakanlık da bu bahanenizi kaldırdı. Artık Ali Cengiz oyunlarını bırakın işçiyi daha fazla mağdur etmeyin. Toplu İş Sözleşmesini İMZALAYIN…

 

BAKANLIKTAN GELEN YAZI