İŞÇİNİN EMEĞİNE ALINTERİNE BÜYÜK İHANET

İŞÇİNİN EMEĞİNE ALINTERİNE BÜYÜK İHANET

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ile 24 Haziran 2020’ de İşletme Toplu İş Sözleşmesi imzalayan Öz Sağlık İş Sendikası, işçinin emeğine ve alın terine ihanet etti. Kamu Toplu Sözleşmesi çerçeve protokolü ile belirlenen ücret ve sosyal yardımlardan daha az miktarlara imza atan malum sendika, iş bilmezliği nedeniyle işçinin, sendikamızın imzaladığı son sözleşmede aldığı 616 TL sosyal yardımı, 550 TL ye düşürmüş ve kendi konfederasyonlarının bile imza altına aldığı kamu çerçeve protokolünde bulunan enflasyon farkını almayı da akıl edememişler.

Toplu İş Sözleşme deneyimi olmayan, sendikal kültüre ulaşamamış malum sendika, koronavirisü bahane ederek Sağlık Bakanlığı İşletme Toplu İş Sözleşmesini imzalamamak için direnirken, menfaati gereği 24 Haziran 2020 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ile İşletme Toplu İş Sözleşmesini bağıtladılar.

İşçinin sırtından geçinip, menfaati için çalışan malum sendika, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ile yapmış olduğu sözleşmede işçilerin büyük hak kaybına sebep oldu.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü arasında 2018 – 2019 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde bulunan birçok kazanımı kaybeden malum sendika, hesap ve iş bilmezliği nedeniyle Sendikamızın işçi için aldığı 616,16 TL olan sosyal yardımı 550 TL’ye düşürülmesine sebep oldu. Yine malum sendika, kamu çerçeve protokolü sonrasında 842 TL olan ve enflasyon zamlarının uygulanarak alınan denge ödeneğinin 825 TL’ ye düşürmüş, işçiyi enflasyon karşısında ezilmeye mahkûm etmiştir.

Her geçen gün artan enflasyona karşı işçinin aldığı zammı koruyacak olan enflasyon farkını almayı akıl edemeyen sendika görünümlü yapı, bunlarla da kalmayıp, sendikamızın 2018 – 2019 yıllarında aldığı %40’ a varan ücret zammına karşı 2020 – 2021 sözleşmesinde ilk altı ayda görünen 5,75 enflasyon oranının altında olan % 5’ e imza atarak, alın teriyle evine helal lokma götürmeye çalışan işçiyi enflasyona ezdirmiştir.

Kıymetli Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu çalışanları, 60 yıllık bilgi birikime sahip, İş kolundaki bu güne kadar kazanılmış bütün haklarının altında imzası bulunan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, her zaman ne pahasına olursa olsun işçinin alınterinden, emeğinden yana olduk. Bundan sonra da doğruları söylemekten vazgeçmeyecek ve işçinin aklıyla dalga geçenlerin karşısında duracağız. Yanımızda bir işçi bile kalsa biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bu bizim sendikal düsturumuzdur. Eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz ve haklı davamızdan dönmeyeceğiz.

Bütün Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu çalışanlarını da Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası bünyesi altında birlik, beraberlik içinde hak ettiklerini kazanıma çevirmeye davet ediyoruz.

EMEĞİNE, EKMEĞİNE SAHİP ÇIK.