BEKLENEN OLDU, ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

BEKLENEN OLDU, ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan ESKİ KADROLU ve İŞ-KUR üzerinden atanan işçilerimiz, aylardır türlü bahanelerle toplu iş sözleşmesini imzalamayıp işçiyi mağdur eden ve 2021-2022 dönemi yetkisini garantiledikten sonra toplu iş sözleşmesini imzalayan, yeni bir hak olamayan mevcut hakları geri götüren malum sendikadan bu gün itibariyle istifa ederek, YETKİ İÇİN DEĞİL, İŞÇİNİN HAKLARI VE ALIN TERİ İÇİN VAR OLAN sendikamıza üye olabilirler.

İstifa etmeden önce ESKİ KADROLU ve İŞ-KUR’ dan atanan işçi arkadaşlarımız, kurumlarının evrak birimlerine dayanışma dilekçesi vermeleri gerekmektedir. Dayanışma dilekçesi veren arkadaşlarımızın da dilekçeyi verdikten sonra tarih ve sayı numarası aldıkları dilekçenin bir nüshasını saklamalarını önemle hatırlatırız.

696 KHK ile kadroya geçen işçilerimize Toplu iş Sözleşmesine dâhil olacaksınız diye aldatarak yetki alan ve bu Toplu İş Sözleşmesinde 696 KHK ile ilgili hiçbir madde bulundurmayan malum sendikanın yalanları bugün ortaya çıkmıştır.

Toplu İş Sözleşmesi dışına bırakılan 696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçen işçilerimiz ise Ekim 2020’ nin son haftasında, kurumlarına dayanışma dilekçesi vererek malum sendikaya üye olmadan Toplu İş Sözleşmesinin tüm haklarından yararlanabilirler.

Malum sendikaya üye olanlar ise dayanışma dilekçesini kurularına verip istifa edebilir ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına üye olabilirler.

Dayanışma aidat dilekçesi vererek istifa eden ve bizim sendikamıza üye olan işçilerimiz sadece malum sendikaya aidat ödeyeceklerdir. Sendikalar kanunu gereğince Sendikamıza herhangi bir aidat ödemesi yapılmayacaktır.

Malum sendikadan istifa eden işçilerimiz, Toplu İş Sözleşme farklarının ödenmesinin yanı sıra,  mali, sosyal ve idari maddelerden hiç bir hak kayıpları olmayacaktır.

          TAKDİR DEĞERLİ ÇALIŞANLARIMIZINDIR.

                                                                                                                              Yönetim Kurulu

NOT: Dayanışma aidat dilekçesi sendikamızın resmi internet sitesinde mevcuttur.