BAŞKANLARIMIZ, RECEP AKDAĞ’ I ZİYARET ETTİLER

BAŞKANLARIMIZ, RECEP AKDAĞ’ I ZİYARET ETTİLER

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı ziyaret ederek, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu çalışanlarının sorunlarını ilettiler.

Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimiz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Akdağ’ı makamında ziyaret ederek, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu çalışanlarının pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları ve genel itibariyle iş kolumuzda çalışanların beklentilerini aktardılar.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme konusunda ayrım yapıldığına ve işçilerin sağlık çalışanı olarak kabul edilmediğine dikkat çeken Genel Başkanımız Hakan Toy, “Ne yazık ki CORONA Virüs bütün dünyayı kasıp kavurdu. Binlerce insanın ölümüne sebep oldu. Bu virüs ayrımda yapmıyor. Sen doktorsun, sen hemşiresin, sen temizlikçisin demiyor. Onlarca sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Bunların arasında hasta bakım elemanı da var, doktorda var. Ne yazık ki şuanda da bu virüse çözüm bulunamadı. Avrupa ve Amerika ülkelerinde sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda çalışanlar pandemi sürecinde kendi sağlıklarını düşünerek görevlerini bıraktılar. İnsanları ölüme terk ettiler. Oysa ülkemizdeki sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda görev yapan işçiler ise büyük bir özveriyle çalışmaktalar. Huzurevlerinde, çocuk bakım evlerinde çalışanlar 14 gün evlerine gitmeden çalışıyorlar. Hastanelerde çalışan işçilerimiz ise çocuklarını, sevdiklerini günlerce görmeden görev yerlerinde hizmet veriyorlar. Bunca özveriyle çalışanların, alınteri dökenlerin haklarının teslim edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Prof. Dr. Recep Akdağ’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, sağlık ve sosyal hizmetler iş kolu çalışanlarının sıkıntılarını can kulağıyla dinleyerek, çözüm bulunması konusundaki önerilerinden dolayı da teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu belirten TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının 60 yıllık köklü bir sendika olduğunu hatırlattı. Genel Başkan Hakan Toy’ un ve Yönetim Kurulunun, işçilerin alın terinin ve emeğinin karşılığını almak için samimiyetle çalıştıklarını gördüğünü vurguladı. Akdağ, Genel Başkanımız Hakan Toy’ a ve Genel Sekreterimiz Doğan Alıç’ a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda Genel Başkanımız Hakan Toy, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ a Türk Bayrağı hediye etti.