HAKSIZLIĞA KARŞI SUSMADIK SUSMAYACAĞIZ...

HAKSIZLIĞA KARŞI SUSMADIK SUSMAYACAĞIZ...

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi emek mücadelesinin lider isimlerinden biri olan Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İzmir Şube Başkanı Adem SARIÇOBAN hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ek ödemelerdeki adaletsizlikler, döner sermaye kesintileri gibi sorunlara ilişkin birçok sendika ve meslek örgütü ile beraber bir araya gelerek yaptığımız eylemlerin ardından önce eylemler yasaklanmış daha sonra da sağlık emekçilerine disiplin soruşturmaları açılmış, çalışanlar idarenin hukuksuz yaptırımları ile karşı karşıya kalmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Yapılan bu hukuksuzlara Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İzmir Şube Başkanı Adem SARIÇOBAN hakkında suç duyurusunda bulunarak bir yenisini eklemiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği yaşanan sorunları çözmek, diyalog kurmak yerine hakkını arayan emekçilere soruşturmalar başlatarak, sağlık emekçilerindeki huzursuzluğu arttırmış, Sendikaların üyelerine yönelik sendikal ve Anayasal haklarını kullanmalarından kaynaklı olarak tehditlerde bulunmuştur.

Sendikamız üyelerinin de maruz kaldığı bu baskı ve tehditleri bir sendika başkanının dile getirmesi ve ilgili mercilere paylaşması başlıca görevidir. Yapılan bu işlem açık olarak 6356 sayılı sendikalar kanunun ihlalidir. Hastane idaresi kendi kendi sorumsuzluklarını kapatmak için bu tarz hukuksuz yollara baş vurarak suç işlemektedir.