SENDİKAMIZ VE BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI

SENDİKAMIZ VE BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının büyük çoğunluğunun teveccühü ile yetkiyi alan Sendikamız, çalışanlar adına Üniversite Rektörlüğüyle İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini başlattı.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Süleyman Turgut ve Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, Balıkesir’ e giderek İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine katıldılar.

Genel Başkanımız Hakan Toy ve beraberindeki heyet ilk olarak Balıkesir İl Başkanımız Yeliz Tanrıkulu’ u ziyaret ettiler. İl Başkanımız Tanrıkulu’ dan, sendikamız adına Balıkesir genelinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Başkanlarımız, daha sonra İş kolumuzdaki çalışanlarla bir araya gelerek, fikir alış verişinde bulundular.

GENEL BAŞKAN HAKAN TOY, KORONAVİRÜSÜN KAHRAMANLARI EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALINCAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet, işçi ziyaretlerinin ardından Balıkesir Üniversitesi yetkilileriyle bir araya gelerek İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini başlattılar.

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Genel Başkanımız Hakan Toy, İşletme Toplu İş Sözleşmesinin bütün işçiler için hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi: “Balıkesir’ de ve genelinde Koronavirüse karşı canla başla çalışan sağlık işçilerinin emeklerinin karşılığını alıncaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yapılacak sözleşme hakkında Gazetemize açıklamalarda bulunan Genel Başkan Hakan Toy, Balıkesir Üniversitesi’nde gece gündüz demeden insanlığın sağlıklı yaşayabilmesi için çalışan ve canlarını tehlikeye atan sağlık emekçilerinin alınterlerinin karşılığını almak için geldiklerini belirtti.

Genel Başkan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın 60 yıllık sendika olduğunu vurgulayarak, “Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan işçileri temsil ediyoruz. Bu iş kolunda kazanılan hakların genelinde sendikamızın mücadelesi ve yöneticilerimizin imzası bulunmaktadır. Bu günde burada Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ nde çalışan yaklaşık 600 işçinin sosyal, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi, geliştirilmesi için bulunuyoruz. İşçilerimizin talepleri doğrultusunda Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü temsilcileriyle görüşecek, işçilerimizin taleplerini kendilerine ileteceğiz.” şeklinde konuştu.

İşletme Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 07.10.2020 tarihi itibariyle başladığının altını çizen Hakan Toy, “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak sözleşme taleplerimizi işçilerimizin sıkıntıları, önerileri ve istekleri doğrultusunda hazırlıyoruz. Bu nedenle üniversite yetkililerinin de bizlerin bu taleplerini makul göreceklerini ve işçilerimizin daha iyi bir hayat yaşamaları için anlaşmaya kolaylıkla varacağımızı biliyorum. Çalışanlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Onların alınlarının terlerinin karşılığını alıncaya kadar masada mücadele edeceğiz. Emeği geçenlere şahsım ve sendikam adına teşekkür ederim.” diye konuştu.