KORONA VİRÜSE KARŞI CANLA BAŞLA MÜCADELE EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KALKAN ELLER KIRILSIN

KORONA VİRÜSE KARŞI CANLA BAŞLA MÜCADELE EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KALKAN ELLER KIRILSIN

Gün geçmiyor ki insanlığın sağlığı için kendi hayatından vazgeçen bir sağlık çalışanı darp edilmesin. Magandalar artık ne yapılan fedakarlığı görüyorlar, ne yasa tanıyorlar, ne de insanlık biliyorlar. Kaba kuvveti ve şiddeti tek çıkış yolu bilen haydutlar bir sağlık çalışanını daha darp ettiler.

Kural tanımaz Vandallar, kanunların çizdiği yasalar çerçevesinde görevlerini yapan, hastanede düzenin sağlanması, hastaların haklarının korunması ve kamu düzeninin bozulmaması için elinden gelen özveride bulunan, koronavirüs döneminde evine gitmeden sevdiklerinden ayrı kalarak, insanlığın sağlığı için mücadele eden bütün sağlık çalışanları gibi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Servi çalışanlarından üyemiz Hasta Bakıcı Murat Altun’ u görev esnasında darp etmişlerdir.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak hiçbir kelimeyle izahı olmayan bu vahşiliğin ve gaddarlığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanına yapılan bu saldırıların eğitimden çok insanlıkla alakalı olduğunu ne yazık ki bir kez daha gördük.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak üyemiz olsun veya olmasın bütün sağlık çalışanlarının yanındayız. Sebebi ne olursa olsun her türlü şiddete karşıyız. Hele hele ki insanlığa kendini adamış, toplum yararına emek veren, ter akıtan, pandemi sürecinde kendi sağlığından çok toplumun sağlığını düşünerek özveriyle emek veren sağlık çalışanlarına yönelik yapılacak en küçük şiddeti kabul etmez ve şiddete yönelen kim olursa olsun karşısında bizi bulur.

Artık şiddet mağduru binlerce sağlık çalışanlarından biri olan Murat Altun kardeşimize de Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuki olarak biz sonuna kadar kendisinin yanındayız. Onun en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Murat kardeşimizin ve bütün sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya, üyemiz olsun veya olmasın bütün iş kolumuzdaki çalışan işçi ve memur kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olacak ve haklarını kanımızın son damlasına kadar savunmaya devam edeceğiz.

Şiddetin her türlüsünü lanetliyor ve kınıyoruz.