SAĞLIK İŞÇİLERİNİN, CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDEKİ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

SAĞLIK İŞÇİLERİNİN, CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDEKİ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan sağlık işçileri, Üniversite Yönetiminin TÜHİS’ ten çekilmesi için eylem yaptılar. İstanbul Şube Başkanımız Nedime Mutlu Yıldırım öncülüğünde Üniversite içinde slogan atarak ürüyen sağlık işçileri, daha sonra basın açıklaması yaptılar.

Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesini kabul etmediklerini belirten sağlık işçileri, Üniversite Yönetimini TÜHİS’ ten çekilerek, işçilerle Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini yürütmeye davet ettiler.

"TÜHİS'TEN ÇEKİLİN, TOPLU SÖZLEŞMEYİ MASADA İMZALAYALIM"

Sağlık işçileri adına basın açıklaması yapan İstanbul Şube Başkanımız Nedime Mutlu Yıldırım, "TÜHİS'in bize, üniversite çalışanlarına dayattığı bir sözleşme var, biz bu sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Şu an örgütlü olan bütün üniversitelere aynı sözleşmeyi dayatıyorlar, tek tip sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Üniversite yönetimini taleplerimizi dinlemeye çağırıyoruz" dedi.

TÜHİS' in sağlık işçilerinin sorunlarına çözüm olmadığını söyleyen Yıldırım, "İşçilerden gelen formlarla talep tasarısı oluşturduk ve taleplerimizi TÜHİS' e sunduk ancak TÜHİS hangi sendika olursa olsun talepleri görmezden geliyor. Biz dayatılan tek tip sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Üniversiteye, TÜHİS' ten çekilin gelin masada toplu sözleşmemizi yapalım diyoruz" diye konuştu.

Fotoğraflar