MİLLİ EGEMENLİĞİMİZİN TECELLİGÂHI TBMM’NİN AÇILIŞININ 101. YILINDA GURURLA VE MİNNETLE

MİLLİ EGEMENLİĞİMİZİN TECELLİGÂHI TBMM’NİN AÇILIŞININ 101. YILINDA GURURLA VE MİNNETLE

Bir asırlık tecrübeyle kökleşen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 101. açılış yıl dönümünü, tüm dünyanın bir salgının kuşatması altında kaldığı; insanlığın kurtuluşu için sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda çalışanlarının özveriyle, gayretle mücadele ettiği önemli ve kritik bir süreçte kutluyoruz.

Bu kritik dönem bağımsızlığın, birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

23 Nisan 1920, vatanın işgal, milletin yok edilmek istendiği zorlu bir dönemde, millî iradenin toparlanışına, destansı direnişine ve varoluşuna şahitlik ettiği bir tarihtir. Milletimiz, hiçbir surette iradesine zincir vurulamayacağını bütün dünyaya ilan etmiş, ‘Hâkimiyet milletindir’ düsturuyla Meclis’i kurtuluş savaşının karargâhı, istiklal ve istikbalimizin sembolü yapmıştır.

TBMM, milletin zamanları aşan birliği, bütünlüğü, değerlerinin yaşatılması, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması, varoluş mücadelemizin adresi olması bakımından vazgeçilmez önemdedir.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak, her türlü imkansızlığa ve zorluğa karşı mücadele eden, insanlığı bu salgından bir an önce kurtarmak için mücadele veren bütün sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda çalışanların yanında olduğumuzun bilinmesini canı gönülden isteriz. Millet olarak bu yılda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerimizde karşılayacağız. İstiklal Marşımızı bir kez daha evlerimizde aile fertleriyle okuyacağız ve bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı balkonlarımızda dalgalandıracağız.